ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Οικονομικό και όχι πολιτικό πρόβλημα από ενδεχόμενα νέα πρόσθετα μέτρα

Γεροβασίλη: Οικονομικό και όχι πολιτικό πρόβλημα από ενδεχόμενα νέα πρόσθετα μέτρα

«Εκ των προτέρων ανακοίνωση μέτρων δεν χρειάζεται», είπε σήμερα, Τρίτη (19/04/2016) η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σχετικά με τα σενάρια για πρόσθετα μέτρα, στο ενδεχόμενο αποκλίσεων στο πρωτογενές πλεόνασμα του 2018.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι σήμερα επιστρέφουν στην Αθήνα οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και αύριο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι βρίσκεται σε τελική φάση η συζήτηση σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, εν όψει του Eurogroup. Όπως ανέφερε η κ. Γεροβασίλη, «η συμφωνία αυτή μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ερωτηθείσα αν τυχόν πρόσθετα προληπτικά μέτρα αποτελούν πολιτικό πρόβλημα, είπε ότι «το πρόβλημα σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι οικονομικό».

Τόνισε δε ότι τα συμφωνημένα βήματα είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και στη συνέχεια να γίνει η συζήτηση για το χρέος. «Τότε μόνο», είπε η κ. Γεροβασίλη, θα μπορούσαμε, «να δούμε το ενδεχόμενο μέτρων σε περίπτωση αποκλίσεων».

«Οτιδήποτε άλλο δεν συνιστά στάση σεβασμού έναντι της συμφωνίας», επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Σχετικές ειδήσεις