ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσόγονος: Τα μέτρα 5,4 δισ. ευρώ θα είναι και αυτά οδυνηρά

Χρυσόγονος: Τα μέτρα 5,4 δισ. ευρώ θα είναι και αυτά οδυνηρά

«Τα επιπλέον μέτρα (ύψους 3,5 δισεκ. ευρώ) θα γραφτούν, ελπίζω όμως ότι δεν θα εφαρμοστούν τελικώς, αλλά και τα 5,4 δισ. ευρώ μέτρα θα είναι οδυνηρά», δήλωσε σήμερα, Τρίτη (03/05/2016) ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις γύρω από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των Θεσμών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Χρυσόγονος επισήμανε ότι «το ΔΝΤ έχει δίκιο, όταν αναφέρει ότι πλεόνασμα 3,5% δεν είναι ρεαλιστικό σε μακροπρόθεσμη βάση. Η Ελλάδα δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε βάθος χρόνου σε 3,5% πλεόνασμα».

«Από ουτοπικά αισιόδοξες οι προβλέψεις του ΔΝΤ έγιναν ουτοπικά απαισιόδοξες», τόνισε.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί μένουν στο φορολογικό απυρόβλητο όσοι έχουν λεφτά σε θυρίδες στις τράπεζες, ενώ αιμορραγούν οι καταθέτες. Πρέπει να δικαιολογείται η προέλευσή τους», τόνισε, ενώ άφησε αιχμές και κατά του ΥΠΟΙΚ δηλώνοντας ότι «χθες έπρεπε να είχαν διασυνδεθεί οι ταμειακές μηχανές με το TAXISnet». Σύμφωνα με τον κ. Χρυσόγονο, η κυβέρνηση πρέπει να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τη φοροδιαφυγή.

«Καλώς η κυβέρνηση αντιστέκεται στις πιέσεις των δανειστών για επιπλέον μέτρα», διευκρίνισε ο ευρωβουλευτής.

«Δεν θα έλεγα και για εκτόξευση (της οικονομίας) εγώ δεν είμαι τόσο αισιόδοξος, ανάκαμψη χρειάζεται για να δημιουργηθούν νέες εργασίες ειδικά για τους νέους», παρατήρησε ο ίδιος.

Σχετικές ειδήσεις