ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πούτιν «χώρεσε» στο πρόγραμμά του και τον Μητσοτάκη

Ο Πούτιν «χώρεσε» στο πρόγραμμά του και τον Μητσοτάκη

Τι και το πρόγραμμα της επίσκεψης του Βλαντιμίρ Πούτιν βγήκε τελείως… εκτός, ο Ρώσος Πρόεδρος κατάφερε να μην αφήσει κανέναν παραπονεμένο και να «στριμώξει» σε αυτό και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ελπίζω οι βουλευτές του κόμματός σας να στηρίξουν τις κοινές μας πρωτοβουλίες» επισήμανε χαρακτηριστικά ο Βλάντιμιρ Πούτιν, υποδεχόμενος τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο ξενοδοχείο του στο Καβούρι, «μαύρα μεσάνυχτα», για να συμπληρώσει:

«Σας ευχαριστώ που συμφωνήσατε να συναντηθούμε και ήδη ανάφερα ότι τα μέλη της οικογένειάς σας που ασχολήθηκαν με την πολιτική συνέβαλλαν στις ελληνορωσικές σχέσεις. Με μεγάλη χαρά μπορώ να πω ότι η ανάπτυξη διακρατικών σχέσεων υπερβαίνει την πολιτική και κάναμε πολλά για ανάπτυξη σχέσεων όταν στην Ελλάδα ήταν οι εκπρόσωποι του κόμματος σας.
Η σημερινή επίσκεψη ήταν επιτυχής και ουσιαστική. Σε πολλά πράγματα συμφωνήσαμε με τον πρωθυπουργό, ενώ είχαμε μία ουσιαστική συζήτηση και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Και κατέληξε ο Ρώσος πρόεδρος: «Χαρά μου να σας γνωρίζω προσωπικά. Ευελπιστούμε ότι οι εκπρόσωποί σας στη Βουλή θα υποστηρίξουν ρωσικές πρωτοβουλίες», κατέληξε ο ρώσος πρόεδρος.

«Οι δεσμοί μας είναι πάρα πολλοί και ανάγονται στις παραδόσεις, τη θρησκεία μας και την κοινή μας γεωγραφική θέση. Ως κυβέρνηση η ΝΔ προώθησε τις ελληνορωσικές σχέσεις» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστιάζοντας στην ανάγκη επενδύσεων με έμφαση στον τομέα του τουρισμού.

«Η ΝΔ ήταν πάντα ένα φιλελεύθερο κεντροδεξιό κόμμα υπέρ των αποκρατικοποιήσεων και χαιρόμαστε που έστω και με καθυστέρηση μία κυβέρνηση κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Η χώρα μας έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα και δεν θα βγει από φαύλο κύκλο χωρίς ξένες επενδύσεις, για αυτό καλωσορίζουμε ενδιαφέρον σας για περαιτέρω σύσφιξη οικονομικών σχέσεων που μπορούν να πάνε πέρα από τουρισμό», συνέχισε, καταλήγοντας:

«Και στο αντικείμενο που αφορούν γεωπολιτικές εξελίξεις έχει σημαντικό ρόλο η Ρωσία και στην επίλυση του Κυπριακού προβλήματος».

Σχετικές ειδήσεις