Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα (vid)

Newsbomb

Ολομέτωπη επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε σήμερα, Δευτέρα (30/05/2016) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, επιρρίπτοντας σοβαρές ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το περιεχόμενο της συμφωνίας με τους δανειστές.

«Η συμφωνία είναι κακή, διότι ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1 και συμπλήρωσε ότι, «η αξιολόγηση δεν έχει κλείσει ακόμα, συμφωνία για το χρέος δεν υπάρχει και επιπλέον έχουμε πρόσθετα μέτρα, πέραν της συμφωνίας του καλοκαιριού».

«Η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση έχει κόστος και οι πολίτες θα το αντιληφθούν», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο η ΝΔ είχε ψηφίσει πέρυσι τα μέτρα που προέκυψαν από τον δραματικό συμβιβασμό της 13ης Ιουλίου 2015, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Εμείς δεν ψηφίσαμε τα μέτρα, αλλά την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη. Έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως το κόμμα του θα είχε πράξει διαφορετικά, εάν είχε εκλεγεί κυβέρνηση τον περασμένο Σεπτέμβριο και είπε: «Εμείς θα ακολουθούσαμε ένα διαφορετικό μείγμα μέτρων, υπάρχει άλλος δρόμος για να πετύχουμε τους ίδιους δημοσιονομικούς στόχους».

Εξάλλου, ο ίδιος, κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ότι με τις πολιτικές του επιβάλλει τον ταξικό διχασμό και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν θα συμμετάσχω σε αυτό το παιχνίδι».

Για τις εκλογές

Ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε και για ποιο λόγο επιθυμεί την πρόωρη προσφυγή της χώρας στις κάλπες και τόνισε με έμφαση: «Δεν μου αρέσουν τα ψέματα και ο λαϊκισμός. Θέλω μια συμφωνία αλήθειας. Χρειαζόμαστε ένα καινούριο πλαίσιο συμφωνίας, το οποίο ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κερδίσει, γιατί δεν έχει αξιοπιστία. Εμείς προβάλλουμε μια εναλλακτική συμφωνία, στο πλαίσιο της οποίας θα πρέπει να υλοποιηθούν όλες οι μεταρρυθμίσεις που περιέχονται στο πρόγραμμα, ταυτόχρονα όμως, θα συμφωνήσουμε για χαμηλότερα πλεονάσματα. Θα πείσουμε τους δανειστές ότι, μπορούμε να πετύχουμε λίγο χαμηλότερα πλεονάσματα».