ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έξαλλος ο Τσίπρας για τους χειρισμούς στην υπόθεση με τις offshore

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έξαλλος ο Τσίπρας για τους χειρισμούς στην υπόθεση με τις offshore

Μέχρι τα υπόγεια του Μαξίμου (!) ακούγονταν τη Δευτέρα (30/05/2016) το βράδυ οι φωνές του Αλ. Τσίπρα, ο οποίος είχε πειστεί ότι η κυβέρνηση, αλλά και ο ίδιος προσωπικά είχαν υποστεί μια σοβαρή ήττα –πολιτική και επικοινωνιακή- λόγω της γνωστής υπόθεσης με τις offshore.

Μόνο στο Newsbomb.gr όλο το παρασκήνιο που προηγήθηκε της αναδίπλωσης – Η έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Τσίπρας και τα «γαλλικά» του πρωθυπουργού στους στενούς συνεργάτες του

Ο πρωθυπουργός βέβαια (όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες μας) ήταν οργισμένος ήδη απ’ την Κυριακή, λόγω της έκτασης που είχε λάβει το θέμα.

Αλλά πλέον τη Δευτέρα είχε –κυριολεκτικά- «βγει απ’ τα ρούχα του», με αποτέλεσμα να τον δουν οι συνεργάτες του σε μια κατάσταση που δεν τον είχαν δει ποτέ πριν!

Την Κυριακή, μετά τις πρώτες αντιδράσεις του, κυβερνητικά στελέχη και του οικονομικού επιτελείου και του υπουργείου Δικαιοσύνης τον είχαν πείσει ότι η σκανδαλώδης ρύθμιση που είχε ψηφιστεί με το πολυνομοσχέδιο δεν ήταν στην ουσία σκανδαλώδης και ότι θα δίνονταν καίριες απαντήσεις.

Πράγματι, εκδόθηκε μια μακροσκελής ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, με σοβαρά επιχειρήματα.

Ωστόσο η μεγάλη πλειοψηφία των ΜΜΕ (κυρίως δε κανάλια και ραδιόφωνα) την αγνόησαν.

Και το κλίμα που είχε αρχίσει να διαμορφώνεται ήταν αυτό της απώλειας του περίφημου ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς και του Τσίπρα προσωπικά.

Αλλά τα χειρότερα ήρθαν απ’ το πρωί της Δευτέρας.

Η εικόνα κυβερνητικών στελεχών που έβγαιναν στα κανάλια και στα ραδιόφωνα για να υπερασπιστούν τη ρύθμιση ήταν δραματική!

Άγονταν και φέρονταν από στελέχη της αντιπολίτευσης!

Ούτε καν την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν μπορούσαν να τεκμηριώσουν!

Χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα, ο γ.γ. Καταπολέμησης της Διαφθοράς Γ. Βασιλειάδης, ένα στέλεχος που ο πρωθυπουργός εκτιμά πολύ και είχε ενεργοποιηθεί για την προβολή των κυβερνητικών θέσεων. Ακόμα κι αυτός έδειχνε αμηχανία και σε καμιά περίπτωση δεν δημιουργούσε ένα άλλο κλίμα, πιο ευνοϊκό για την κυβέρνηση.

Όσο οι ώρες περνούσαν, το κλίμα χειροτέρευε δραματικά…

Μάλιστα όταν άρχισαν να βγαίνουν ακόμα και κυβερνητικά στελέχη και να ασκούν κριτική (!) στην ήδη νομοθετημένη ρύθμιση (π.χ. Κατρούγκαλος, Βίτσας) ο Αλ. Τσίπρας «φόρτωσε» και άρχισε να φωνάζει!

Κάλεσε έκτακτη, άτυπη σύσκεψη συνεργατών του.

Δέχτηκε εισήγηση να αλλάξει η σκανδαλώδης διάταξη, άσχετα με το αν η κυβέρνηση είχε δίκιο ή όχι, ώστε να αντιστραφεί το εντελώς «άγριο» κλίμα που είχε διαμορφωθεί και απ’ τα βραδινά δελτία ειδήσεων.

Ο Τσίπρας συναίνεσε σε αυτό. Και ζήτησε απ’ τους Καλογήρου (γ.γ. της κυβέρνησης), Παρασκευόπουλο, Παπαγγελόπουλο, Χουλιαράκη, να αλλάξουν αυτή τη ρύθμιση.

Την Τρίτη το πρωί προέκυψε και η… ανταρσία της Αυγής, με το πρωτοσέλιδο που έκανε λόγο για «οφσάιντ με τις offshore» και τότε ο πρωθυπουργός ζήτησε όχι απλώς να αλλάξει η επίμαχη διάταξη, αλλά να πάει στο… άλλο άκρο, την απαγόρευση δηλαδή συμμετοχής πολιτικών προσώπων και των οικογενειών τους σε οποιαδήποτε εταιρία εκτός Ελλάδας, άσχετα με το αν είναι offshore ή όχι!

Η συνέχεια είναι γνωστή…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΕ ΤΙΣ OFFSHORE ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Σχετικές ειδήσεις