ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνημα «Παραιτηθείτε» - Μητσοτάκης: Υπεύθυνος ο Τσίπρας για την ασφάλεια όσων διαδηλώσουν σήμερα

Κίνημα «Παραιτηθείτε» - Μητσοτάκης: Υπεύθυνος ο Τσίπρας για την ασφάλεια όσων διαδηλώσουν σήμερα

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τη στάση της απέναντι στο κίνημα «Παραιτηθείτε» εξαπέλυσε σήμερα, Τετάρτη (15/06/2016) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

«Αυτοί που στοχοποιούσαν όσους δεν διαδήλωναν μέχρι σήμερα, στοχοποιούν όσους διαδηλώνουν. Η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από πολίτες που διαδηλώνουν ειρηνικά χωρίς να είναι κατ' επάγγελμα διαδηλωτές, κινδυνεύουν από όσους χρησιμοποίησαν την οργή των πολιτών για τις πολιτικές τους καριέρες, όσους έκαναν το λαϊκισμό τέχνη και τη χυδαιότητα καθημερινή πρακτική», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και πρόσθεσε: «Είναι προσωπικά υπεύθυνος ο Αλέξης Τσίπρας για την ασφάλεια των πολιτών που θα διαδηλώσουν».
Ο κ. Μητσοτάκης στηλίτευση και την απόπειρα της κυβέρνησης να περάσει τροπολογία 85 σελίδων στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο. «Έχουμε να κάνουμε με έναν ιδιότυπο κοινοβουλευτικό αυταρχισμό», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να σταματήσει «την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά που υπονομεύει το κύρος της δημοκρατίας μας», σε συνέχεια της επιστολής που έστειλε την Τετάρτη.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στον αναπτυξιακό νόμο, είπε ότι μόνο κατ' όνομα μπορεί να φέρει αυτό το όνομα το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή. «Όταν το οικονομικό περιβάλλον είναι τόσο εχθρικό στους επενδυτές δεν θα επιτευχθεί ανάπτυξη. Η ανάπτυξη δεν διατάσσεται», υπογράμμισε.

Και πρόσθεσε: «Η αγορά ζητά μειωμένη φορολογία ή σταθερό φορολογικό πλαίσιο, χαμηλές εισφορές, σταθερό τραπεζικό σύστημα. Δεν ζητά αναπτυξιακό σαν αυτό που φέρατε αλλά μεταρρυθμίσεις. Το δικαίωμα να επιχειρούν χωρίς εμπόδια από το κράτος και υπονομεύσεις από μια κομματική νομενκλατούρα που τους αντιμετωπίζει ως εχθρούς».

Σχετικές ειδήσεις