ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχαρόπουλος: Είμαστε υπέρ της απλής αναλογικής και θα την υποστηρίξουμε

Θεοχαρόπουλος: Είμαστε υπέρ της απλής αναλογικής και θα την υποστηρίξουμε

Δεν αποτελεί «ρήγμα» η διαφορετική θέση ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ στο θέμα του εκλογικού νόμου, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Η θέση μας είναι σταθερή, και διαχρονικά και σε όλη αυτή τη περίοδο, υπέρ της απλής αναλογικής και της κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών κι αυτή η θέση θα υποστηριχθεί», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μιλώντας στο «Κόκκινο».

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είπε πως θεωρεί την απλή αναλογική το πρώτο απαραίτητο βήμα που θα οδηγήσει στη συνεργασία, στη συνεννόηση, η οποία απαιτείται και θα απελευθερώσει και κοινωνικές δυνάμεις που δεν αντιμετωπίζουν τεχνητά διλήμματα ενός αναπαλαιωμένου δικομματισμού.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν δημιουργείται «ρήγμα» μεταξύ ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ, σημείωσε:

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι ένας συνασπισμός κομμάτων στη Βουλή, αποτελείται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Τα κόμματα έχουν κρατήσει την πολιτική και οργανωτική τους αυτοδυναμία. Συνεπώς δεν αποτελεί ρήγμα η διαφορετική θέση στο θέμα της καθιέρωσης της απλής αναλογικής, υπάρχει ένα θέμα που έχουμε διαφορετική άποψη. Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Η κοινή πορεία μας στη Βουλή είναι αδιαπραγμάτευτη».

Σχετικές ειδήσεις