ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καρφιά» Μητσοτάκη κατά κυβέρνησης με αφορμή τα 42 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

«Καρφιά» Μητσοτάκη κατά κυβέρνησης με αφορμή τα 42 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Για «μικρούς τακτικισμούς παραπλάνησης και κομματισμού» κατηγορεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ., χωρίς, όμως, να την κατονομάζει, στο μήνυμά του με αφορμή τη συμπλήρωση 42 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Αναλυτικότερα, στο μήνυμά του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει τα εξής:

«Το πέρασμα από την καταρρέουσα στρατιωτική δικτατορία σε μια Δημοκρατία - πρότυπο για την εποχή της, ήταν ένας πραγματικός άθλος.

Χρειάστηκαν η πολιτική γενναιότητα, η αξιοπιστία και η σοβαρότητα ενός ηγέτη, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, και ταυτόχρονα η πολιτική ωριμότητα ενός λαού για να επιτευχθεί ομαλά αυτή η μετάβαση.

Τα ίδια αυτά χαρακτηριστικά έχει ανάγκη και τώρα η Δημοκρατία μας: σοβαρότητα, αξιοπιστία, αλήθεια. Μια ηγεσία που κινείται πέρα και πάνω από μικροκομματικές λογικές. Μακριά από καιροσκοπισμούς και λαϊκισμό.

Στις ημέρες μας όμως, δυστυχώς, συμβαίνει το αντίθετο.

Αντί μεγάλων αποφάσεων αλήθειας, με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον, έχουμε μικρούς τακτικισμούς παραπλάνησης και κομματισμού που δεν οδηγούν πουθενά. Δεν λύνουν προβλήματα, προσθέτουν προβλήματα. Δεν δίνουν προοπτική, στερούν προοπτική.

Με αυτές τις παλαιοκομματικές νοοτροπίες εξουσίας πρέπει να τελειώνουμε οριστικά. Είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για την εθνική επανεκκίνηση που χρειάζεται η πατρίδα.

Είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για μία ουσιαστική και όχι προσχηματική εθνική συναίνεση, όπως δικαίως την επιθυμεί η πλειοψηφία του λαού μας».

Σχετικές ειδήσεις