ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ολάντ και όλοι οι ηγέτες του Νότου έρχονται Αθήνα

Ο Ολάντ και όλοι οι ηγέτες του Νότου έρχονται Αθήνα

Τη διεξαγωγή μιας «Συνόδου της Νότιας Ευρώπης» τις πρώτες ημέρες Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, μετά από πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τη συμμετοχή σε αυτήν την του Φρανσουά Ολάντ, επιβεβαίωσε η Γαλλία.

«Θα πραγματοποιηθεί τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου μια σύνοδος της Νότιας Ευρώπης, η οποία έχει προταθεί από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την οποία ο Φρανσουά Ολάντ αποδέχθηκε», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στεφάν Λε Φολ.

Υπενθυμίζεται ότι ελληνική κυβερνητική πηγή είχε δηλώσει στην αρχή του μήνα στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η Ελλάδα ετοιμάζει μια σύνοδο κορυφής των χωρών της νότιας Ευρώπης για να συζητηθούν τα οικονομικά και τα μεταναστευτικά προβλήματα.

Η σύνοδος αυτή ενδέχεται να πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου, ενώ έχουν προσκληθεί σ' αυτή η Κύπρος, η Γαλλία, η Μάλτα, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει εδώ και έξι χρόνια μια οικονομική κρίση και επιβιώνει χάρη στα δάνεια των πιστωτών της. Η χώρα χρειάσθηκε πρόσφατα να διαχειριστεί μια χωρίς προηγούμενο μεταναστευτική ροή που την οδήγησε να ζητήσει επίσης τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζητάει μια οικονομική πολιτική στραμμένη προς την ανάπτυξη και λιγότερη λιτότητα στη διαχείριση των δημόσιων δαπανών.

Από την πλευρά της, η Αθήνα έχει εξάλλου καταγγείλει επανειλημμένα την έλλειψη βοήθειας από τις άλλες χώρες της ΕΕ για τη διαχείριση της κρίσης των προσφύγων.

Σχετικές ειδήσεις