ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου:Πρωτοφανή αμφισβήτηση των έργων της Ελληνικής Δικαιοσύνης απο την Ν.Δ

Μαξίμου:Πρωτοφανή αμφισβήτηση των έργων της Ελληνικής Δικαιοσύνης απο την Ν.Δ

«Αδιανόητη» χαρακτηρίζει η κυβέρνηση τη δηλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου για την Ελληνική Δικαιοσύνη, ασκώντας δριμύτατη κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην οποία καταλογίζει βαρύτατη ευθύνη «για την πρωτοφανή αμφισβήτηση των έργων της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Σε απάντηση που εξέδωσε το Γραφειο Τύπου του πρωθυπουργού «στην αδιανόητη δήλωση του κ. Κουμουτσάκου για την Ελληνική Δικαιοσύνη», σημειώνει ότι «ο κ. Κουμουτσάκος προέβη σήμερα σε μια πρωτοφανή δήλωση, αναφέροντας επί λέξει ότι «μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στο ΣτΕ, η υπόθεση «τηλεοπτικές άδειες» έγινε από σκοτεινή, σκοτεινότερη».».

«Η αδιανόητη αυτή δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ» τονίζει, «επιχειρεί ευθέως να αμφισβητήσει την ικανότητα της Δικαιοσύνης και μάλιστα ενός ανώτατου Δικαστηρίου, όπως το ΣτΕ, να απονείμει δικαιοσύνη, στοχοποιώντας μια δικαστική λειτουργία και μια συγκεκριμένη διαδικασία ως «σκοτεινή».».

Το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρει ακόμη ότι «η σαφής απάντηση της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ επισημαίνει ήδη ότι όσα «σκοτεινά» αναφέρονται στον τύπο για την ματαίωση της συνεδρίασης του ΣτΕ, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

«Ωστόσο», υπογραμμίζει, «η ευθύνη της ΝΔ για την πρωτοφανη αμφισβήτηση των έργων της Ελληνικής Δικαιοσύνης είναι βαρύτατη».

Σχετικές ειδήσεις