ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: «Μόνο η οικονομία της αγοράς μπορεί να παράγει πλούτο»

Κ. Μητσοτάκης: «Μόνο η οικονομία της αγοράς μπορεί να παράγει πλούτο»

Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή που θα προκύψει από εκλογές το ταχύτερο δυνατό, δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας».

«Μόνο κοινωνική οικονομία της αγοράς μπορεί να παράγει πλούτο για όλους, να προσελκύσει επενδύσεις, να δημιουργήσει νέες δουλειές», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ λέει πως η μάχη που πρέπει να δοθεί είναι βαθιά ιδεολογική για να επιστρέψει η κοινωνία και η οικονομία στις δημιουργικές αξίες της ζωής, όπως η αξιοκρατία, η διαφάνεια, η σκληρή δουλειά, η δημιουργική φιλοδοξία, η εμπιστοσύνη στους θεσμούς, η αλληλεγγύη και η συνοχή, η ανάδειξη και στήριξη της αριστείας.

«Αυτές τις αξίες πρέπει να αντιτάξουμε στην απαξία του λαϊκισμού που τόσα δεινά συσσώρευσε στη χώρα μας», σημειώνει και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι γύρισε τη χώρα πολύ πίσω.

«Η ιδεοληπτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις για να ξεπεράσει η χώρα την κρίση και να επιστρέψει σε ισχυρούς, βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης», συμπληρώνει υπογραμμίζοντας πως «χρειάζεται πολιτική αλλαγή που θα προκύψει από εκλογές που πρέπει να γίνουν το ταχύτερο δυνατό».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε πως για τη ΝΔ και τον ίδιο προσωπικά η δυνατότητα των Ελλήνων πολιτών του εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο που βρίσκονται είναι χρέος προς τον οικουμενικό ελληνισμό.

Σχετικές ειδήσεις