ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο. Γεροβασίλη: Η ΝΔ τρομοκρατεί και παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη

Ο. Γεροβασίλη: Η ΝΔ τρομοκρατεί και παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη
«Η πρόθεση, η πολιτική επιλογή και η υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Τα υπόλοιπα είναι βήματα μιας διαδικασίας και η τροπολογία είναι μέρος της» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι για την συγκεκριμένη τροπολογία, που αφορά στη διακοπή σήματος στα μη αδειοδοτημένα κανάλια, όπως έχει αναφέρει και ο υπουργός επικρατείας Νίκος Παππάς, θα προηγηθεί διάλογος, με στόχο να υπάρξουν οι ευρύτερες δυνατές συναινέσεις.

Το ΣτΕ και η συνταγματικότητα του νόμου

Ερωτηθείσα για τις εξελίξεις αναφορικά με το ΣτΕ, είπε ότι «έχουμε μια πρώτη απόφαση του ΣτΕ, να μπει στην ουσία της υπόθεσης» και υπογράμμισε ότι η απόφαση δεν προδικάζει το αποτέλεσμα. Η κ. Γεροβασίλη τόνισε, ότι υπάρχουν δύο πιθανότητες, είτε να κριθεί συνταγματικός ο νόμος και να προχωρήσει η διαδικασία όπως έχει, είτε να κριθεί αντισυνταγματικός και να γυρίσουμε στο προηγούμενο καθεστώς.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι θα πρέπει να εξεταστεί και το σκεπτικό της απόφασης, τόνισε ότι η εκτελεστική και η δικαστική εξουσία είναι ανεξάρτητες εξουσίες, υπογράμμισε ότι δεν θα κρίνει και θα περιμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης, ωστόσο υπογράμμισε, ότι κάθε νόμος παράγει ένα αποτέλεσμα. Η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε, ότι οι δικαστικές αποφάσεις δεν θα πρέπει να επηρεάζονται από τι συμβαίνει στην κοινή γνώμη και στο δημόσιο διάλογο. Ζήτησε πάντως από όλους όσους έχουν δημόσιο λόγο, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

«Σεβόμαστε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης»

Ερωτηθείσα για τις δηλώσεις της ΝΔ, και τις μεθόδους παρακράτους που χρεώνει στην κυβέρνηση, η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε τις δηλώσεις του βουλευτού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Φορτσάκη και υπογράμμισε: «Από εμάς δεν υπάρχει καμία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Αντιθέτως, στελέχη της ΝΔ μιλάνε για αντισυνταγματικότητα του νόμου, χωρίς αυτό να θεωρείται παρέμβαση. Η ΝΔ προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκράτησης, ένα πολεμικό κλίμα, με πολλαπλές παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη», είπε. Και συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση έφτιαξε ένα νόμο, τον υπερασπίστηκε στον δημόσιο διάλογο και προχώρησε ανοιχτά και καθαρά».

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση σέβεται απολύτως τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. «Οι απειλητικές δηλώσεις (από την πλευρά της ΝΔ) δεν μας πτοούν, δεν πτοούν ούτε την ελληνική κοινωνία» υπογράμμισε και ζήτησε να εκλείψουν οι ανυπόστατοι χαρακτηρισμοί από τη ΝΔ, καθώς, όπως είπε, δεν ήταν εκείνοι που υπερασπίστηκαν τη Δημοκρατία, όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η κ. Γεροβασίλη ρωτήθηκε για το δημοσίευμα της «Αυγής» αναφορικά με τον ελεγχόμενο δικαστή και υπογράμμισε ότι δεν ήταν η «Αυγή» που δημοσίευσε πρώτη το όνομα, αλλά προέκυψε από βουλευτή της ΝΔ, από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και από ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα. Σημείωσε ότι εάν υπάρχει πειθαρχικό θέμα, τότε πρέπει να διεξαχθεί έρευνα από τα αρμόδια όργανα.

Νέα μέτρα και ανασχηματισμός

Ερωτηθείσα για τις εκτιμήσεις του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής, υπογράμμισε ότι δεν προβλέπονται ούτε νέα μέτρα, ούτε νέοι φόροι και εμφανίστηκε αισιόδοξη, ότι το 2017 θα είμαστε σε αναπτυξιακή τροχιά.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε πως στόχος της κυβέρνησης είναι, με το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη, να έχουν αποτυπωθεί τα μεσοπρόθεσμα και τα μαρκοπρόθεσμα μέτρα, που θα καταστήσουν το χρέος βιώσιμο, όπως προβλέπει η συμφωνία του Μαΐου. Μάλιστα η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε πως η Ελλάδα, έχει βρει πολλούς συμμάχους στο εξωτερικό για τη διευθέτηση του χρέους, σε αντίθεση με το εσωτερικό της χώρας και την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ερωτηθείσα για τον ανασχηματισμό, είπε, από τον Μάιο διαβάζουμε για ανασχηματισμό και τόνισε ότι αυτό το αποφασίζει ο πρωθυπουργός. «Κάποια στιγμή θα γίνει» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Σχετικές ειδήσεις