ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η απάντηση Κατρούγκαλου και ΥΠΟΙΚ στον Ντάισελμπλουμ: Το ασφαλιστικό έχει κλείσει

Η απάντηση Κατρούγκαλου και ΥΠΟΙΚ στον Ντάισελμπλουμ: Το ασφαλιστικό έχει κλείσει

«Το ασφαλιστικό έχει κλείσει κατά την πρώτη αξιολόγηση και δεν πρόκειται να ξανανοίξει στο πλαίσιο της δεύτερης», διαβεβαιώνει ο Γιώργος Κατρούγκαλος -Δεν υφίσταται «άνοιγμα του ασφαλιστικού» επισημαίνουν την ίδια ώρα παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών.

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή αναφορές σε έγγραφο του Γερούν Ντάισεμπλουμ στη Βουλή της Ολλανδίας ό,τι μέτρα για το ασφαλιστικό και τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας θα βρεθούν στο επίκεντρο της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ο υπουργός Εργασίας σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Υπάρχει μια εκτεταμένη παρερμηνεία αυτών των δηλώσεων. ;Aλλοι λένε ότι θα είναι αυτοτελές θέμα στο Eurogroup στις 7 Νοεμβρίου, άλλοι λένε ότι ξανανοίγει το ασφαλιστικό. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Το ασφαλιστικό έχει κλείσει και δεν πρόκειται να ξανανοίξει στο πλαίσιο της δεύτερης».

Όπως διευκρίνισε, δε, ο υπουργός Εργασίας από τα θέματα που ελέγχονται με τους Θεσμούς ως εκκρεμότητες από είναι το πώς προχωρά η υλοποίηση του νόμου.

«Δηλαδή», κατέληξε, «η έκδοση των σχετικών εγκυκλίων και των υπουργικών αποφάσεων. Εκεί αναφερόταν προφανώς, όσο μπορώ να ερμηνεύσω, ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και σε κάθε περίπτωση κανείς δεν έχει θέσει επανάληψη αξιολόγησης του ασφαλιστικού».

Το ασφαλιστικό, όπως έχει δηλώσει επανειλημμένως και ο αρμόδιος υπουργός, έχει ολοκληρωθεί κατά την πρώτη αξιολόγηση και ως εκ τούτου «άνοιγμα του ασφαλιστικού» εκ νέου δεν υφίσταται, τονίζουν, την ίδια ώρα, παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών για το έγγραφο του Γερούν Ντάισελμπλουμ το οποίο φέρεται να «επαναφέρει το ασφαλιστικό στην ατζέντα του Eurogroup».

Οι ίδιοι παράγοντες ανέφεραν, επίσης, ότι το ασφαλιστικό δεν αποτελεί μέρος των θεμάτων της β' αξιολόγησης και πως ουδέποτε, κατά τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών την περασμένη εβδομάδα, αποτέλεσε θέμα συζήτησης το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό.

Αυτό που αποτελεί μέρος της β' αξιολόγησης, πρόσθεταν οι συγκεκριμένοι παράγοντες, είναι το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, θέμα στο οποίο προφανώς αναφερόταν ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Σχετικές ειδήσεις