ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός LIVE: Δείτε πρώτοι το νέο υπουργικό σχήμα στο Newsbomb.gr

Ανασχηματισμός LIVE: Δείτε πρώτοι το νέο υπουργικό σχήμα στο Newsbomb.gr

Ανασχηματισμός: Στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, όπως πάντα, το Newsbomb.gr θα σας ενημερώσει πρώτο για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

ΘΕΜΑ ΩΡΩΝ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ - ΚΑΡΑΜΠΟΛΕΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΓΜΗΣ

Θέμα ωρών φαίνεται πως είναι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, τον οποίο πριν από λίγες ημέρες η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, είχε χαρακτηρίσει «δομικό».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο ανασχηματισμός έχει ήδη δρομολογηθεί και θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας (04/11/2016), πιθανότατα στις 21.00.

Παρά τα όσα λέγονται και ακούγονται, ο ανασχηματισμός δεν θα είναι σαρωτικός σε επίπεδο υπουργών, αφού ο Αλέξης Τσίπρας δυσκολεύεται να απομακρύνει υπουργούς οι οποίοι όχι μόνο δεν παράγουν πολιτικό έργο, αλλά έχουν προκαλέσει και την οργή του κόσμου.

Οι καραμπόλες δίνουν και παίρνουν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν μπορεί να διώξει ούτε τον Σκουρλέτη, ούτε το Φίλη, ούτε τον Κατρούγκαλο. Το μόνο που ίσως θα καταφέρει να κάνει είναι να απομακρύνει κάποιους υφυπουργούς και να μετακινήσει σε άλλα υπουργεία όλους όσοι έχουν προκαλέσει την οργή του κόσμου.

Σκοπός του Μεγάρου Μαξίμου είναι να τελειώσει σήμερα η φημολογία που σέρνεται εδώ κι ημέρες κι έχει επιτείνει τα... διαβρωτικά φαινόμενα στην κυβέρνηση και να αλλάξει την πολιτική ατζέντα.

Το εγχείρημα είναι εξόχως δύσκολο αφού ο κ. Τσίπρας, ούτε «πάγκο» διαθέτει, ούτε το πολιτικό σθένος να «καθαρίσει» το τοπίο και να δώσει νέα ώθηση στην κυβέρνηση.

Μείνετε συντονισμένοι στο Newsbomb.gr: Η συντακτική ομάδα και οι ρεπόρτερ θα σας μεταφέρουν έγκυρα και έγκαιρα όλες τις εξελίξεις, όπως, άλλωστε, κάνουν πάντοτε σε όλα τα κορυφαία γεγονότα.

Συντονιστείτε και εμπιστευτείτε για μία ακόμα φορά την αποκαλυπτικότητα και τη μαχητικότητα του Νewsbomb.gr, του κορυφαίου ενημερωτικού portal στην Ελλάδα.

Αυτές είναι οι "καραμπόλες" της τελευταίας στιγμής

Ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης φέρεται να αναλαμβάνει το Υπουργείο Πολιτισμού.

Οι τελευταίες πληροφορίες όπως αυτές διαρρέονται προς τα δημοσιογραφικά γραφεία, φέρουν τον Νίκο Φίλη να δέχεται αφόρητες πιέσεις προκειμένου να μετακινηθεί σε άλλο Υπουργείο καθώς ο Αλέξης Τσίπρας προκρίνει ως νέο υπουργό Παιδείας τον καθηγητή πανεπιστημίου Κώστα Γαβρόγλου.

Ο Πάνος Σκουρλέτης όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει στο Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά ως υπουργός Εσωτερικών. Τη θέση του κ. Σκουρλέτη Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα πάρει ο Γιώργος Σταθάκης.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος μετακινείται σε άλλο υπουργικό θώκο. Συγκεριμένα οι τελευταίες πληροφορίες τον φέρνουν να αναλαμβάνει τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, στη θέση του Νίκου Ξυδάκη.

Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν

Σύμφωνα, λοιπόν, με το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, από χθες, Πέμπτη (03/11/2016) είχε φουντώσει και η ονοματολογία για το νέο Υπουργικό Συμβούλιο.

Το πρόσωπο των τελευταίων ημερών, ο Νίκος Παππάς, φέρεται να αναλαμβάνει επικεφαλής ενός νέου Υπουργείου, το οποίο θα έχει ως αντικείμενο τα ΜΜΕ και την Ψηφιακή Πολιτική.

Η Όλγα Γεροβασίλη θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα παραμείνει στη θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου καθώς η νέα θέση για την οποία την προορίζει ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Στη θέση της Όλγας Γεροβασίλη τοποθετείται, όπως όλα δείχνουν, κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου καλείται πίσω στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ για να αναλάβει τον ρόλο του υπουργού Οικονομίας στη θέση του Γιώργου Σταθάκη.

Σε ό,τι αφορά το υπουργείο Εργασίας, η άλλοτε στενή συνεργάτις του Γιώργου Κατρούγκαλου, η Έφη Αχτσιόγλου, θα είναι η νέα υπουργός.

Όπως όλα δείχνουν ο Ανδρέας Ξάνθος, θα διατηρήσει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Υγείας, ενώ έντονα ακούγεται το όνομα του Παναγιώτη Κουρουμπλή για το Υπουργείο Ναυτιλίας, Μεταφορών και Νησιωτικής Πολιτικής, στη θέση του Θοδωρή Δρίτσα ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθεί εκτός κυβέρνησης.

Σε άλλη θέση εντός της κυβέρνησης μετακινείται, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, ο Νίκος Ξυδάκης εγκαταλείποντας το πόστο του ως αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών γα Θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Επίσης, εκτός κυβέρνησης τίθεται ο Δημήτρης Μάρδας.

Σε ό,τι αφορά τους «σταθερούς»: δεν αλλάζει χαρτοφυλάκιο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Γιάννης Δραγασάκης θα διατηρήσει τη θέση του αντιπροέδρου της κυβερνησης ενώ Νίκος Κοτζιάς παραμένει επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών. Επίσης αμετακίνητοι θεωρούνται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης, Υπουργός και Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ

Σχετικές ειδήσεις