Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράδοση - παραλαβή στο ΥΠΟΙΚ: «Λάθος όσα είπα για το παράλληλο νόμισμα», τονίζει ο Παπαδημητρίου

Newsbomb

«Θα ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις πάντοτε στα πλαίσια του ευρώ και με σεβασμό στους ευρωπαϊκούς θεσμούς», δήλωσε, σήμερα, Δευτέρα (07/11/2016) ο νέος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, δίνοντας το πρώτο στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει.

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr τις δηλώσεις των κυρίων Σταθάκη και Παπαδημητρίου

Παραλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιό του από τον απερχόμενο Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος μετακινείται στο υπουργείο Περιβάλλοντος, ο κ. Παπαδημητρίου είπε χαρακτηριστικά ότι «στις ΗΠΑ από όπου προέρχομαι μετά από μακρόχρονη παραμονή, τα investments είναι μια από τις σημαντικότερες λέξεις γιατί οι επενδύσεις είναι η ατμομηχανή της οικονομίας. Θα ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις πάντοτε στα πλαίσια του ευρώ και με σεβασμό στους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε και σε όσα είχε υποστηρίξει κατά το παρελθόν ως καθηγητής για το παράλληλο νόμισμα.

«Δεν υπάρχει αυτή η εναλλακτική λύση για την κυβέρνηση, έχει γίνει σαφές. Μέχρι τώρα ήμουν ακαδημαϊκός, οι ακαδημαϊκοί λένε πολλά πράγματα, τώρα αναλαμβάνω άλλο ρόλο. Όταν έρχεται η στιγμή που πρέπει να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα τότε βλέπουν ότι μερικά πράγματα που έχουν πει ίσως να είναι λάθος», τόνισε χαρακτηριστικά…

Αναφερόμενος, εξάλλου, στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας για την εκπόνηση επενδύσεων, σημείωσε πως «προσφέρει τη σταθερότητα της νομισματικής πολιτικής λόγω ΕΚΤ, την πολλαπλάσια διαπραγματευτική ισχύ σε τρίτες χώρες, την ασφάλεια των δημοκρατικών ευρωπαϊκών θεσμών».

Σε ό,τι αφορά τον Γιώργο Σταθάκη, ο κ. Παπαδημητρίου είπε: «Ο Σταθάκης έχει βάλει τα στέρεα θεμέλια πάνω στα οποία θα ενισχύσουμε τις προσπάθειες των δύο δύσκολων τελευταίων ετών».

Και πρόσθεσε: «Σηκώνουμε τα μανίκια από σήμερα και αρχίζουμε σκληρή δουλειά. Η δίκαιη ανάπτυξη της χώρας δεν μπορεί παρά να αποτελέσει έναν κοινό σκοπό. Φιλοδοξώ να υπηρετήσω την πατρίδα και την κυβέρνηση και με τη συμπαράστασή σας θα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις μεγάλες προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Σταθάκης ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο υπουργό και έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου του στο υπουργείο Οικονομίας. «Στον ενάμιση αυτό χρόνο θεσμοθετήσαμε μια σειρά από σημαντικά εργαλεία για τη χρηματοδότηση της εθνικής οικονομίας και τη θεσμική αναβάθμιση του υπουργείου», ενώ έκανε ειδική μνεία «στον αναπτυξιακό νόμο, το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις, την πληθώρα των βελτιώσεων στα χρηματοδοτικά εργαλεία και τη στενή συνεργασία με τις ευρωπαϊκές αναπτυξιακές τράπεζες»

«Υπάρχουν προβλήματα ακόμα αρκετά στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, έχουμε ακόμα βαθιές μεταρρυθμίσεις να κάνουμε σε αυτό. Εύχομαι η νέα ηγεσία να ανανεώσει την πολιτική του υπουργείου και να λύσει πιο αποτελεσματικά θέματα διοικητικής λειτουργίας του υπουργείου», κατέληξε ο κ. Σταθάκης.

Στην τελετή παράδοσης - παραλαβής συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξανδρος Χαρίτσης, και ο υφυπουργός, Στέργιος Πιτσιόρλας, καθώς και οι απερχόμενοι υφυπουργοί και αναπληρωτές.

Δείτε τη δήλωση της απερχόμενης υφυπουργού Βιομηχανίας Θεοδώρας Τζάκρη κατά την παράδοση του χαρτοφυλακίου της στον Στέργιο Πιτσιόρλα

Παρακολουθήστε τη δήλωση του Στέργιου Πιτσιόρλα κατά την ανάληψη των καθηκόντων του