ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κυβέρνηση συνεχίζει να «πουλάει» το παραμύθι της ελάφρυνσης του χρέους

Η κυβέρνηση συνεχίζει να «πουλάει» το παραμύθι της ελάφρυνσης του χρέους

Επίσκεψη Ομπάμα: Για παγκόσμιας σημασίας γεγονός έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους παρά το γεγονός ότι το Βερολίνο για μία ακόμη φορά το... έκοψε μαχαίρι.

 

 

 

«Έχουμε πολλές πιθανότητες να έχουμε θετικές ειδήσεις για το χρέος πριν το τέλος του χρόνου. Οι συσχετισμοί στην Ευρώπη είναι θετικοί για την ελληνική κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: «Η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι πρέπει να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για να έχουμε θετικά αποτελέσματα ως το τέλος του χρόνου».

Παράλληλα, όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις, ο Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, σημειώνοντας πως «τα ανοιχτά ζητήματα είναι το εργασιακό, το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, το δημοσιονομικό, αλλά θα έχουμε συμφωνία με βάση το χρονοδιάγραμμα».

«Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες που προσπαθούν να ανατρέψουν τις πολιτικές λιτότητας», συνέχισε επισημαίνοντας πως «υπάρχουν υποστηρικτικές δηλώσεις από πολλούς ευρωπαίους αξιωματούχους και είμαστε κοντά στο να συμφωνήσουμε».

Καταλήγοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε απολύτως ψευδές το αφήγημα της προηγούμενης κυβέρνησης, τονίζοντας πως «αν έκλεινε την αξιολόγηση θα σήμαινε 10 δισ. μέτρα», ενώ για το Κυπριακό ξεκαθάρισε πως «σταθερή θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να υπάρξει συμφωνία των δύο μερών και μετά να υπάρξει πολυμερής διάσκεψη».

Σχετικές ειδήσεις