ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαντήσεις για το «αδήλωτο» κτήριο του ΣΥΡΙΖΑ ζήτα η ΝΔ

Απαντήσεις για το «αδήλωτο» κτήριο του ΣΥΡΙΖΑ ζήτα η ΝΔ

Για μια σειρά από ζητήματα που η ΝΔ εκτιμά ότι εγείρονται ως προς το κτήριο στο οποίο στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσαν ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Δικαιοσύνης, 10 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επικαλούμενοι σχετική αναφορά του κ. Τσίπρα, σύμφωνα με την οποία «για τα δάνεια που έπαιρνε (ο ΣΥΡΙΖΑ) είχε βάλει υποθήκη το κτήριο των γραφείων του κόμματος στην πλατεία Κουμουνδούρου», αντιδιαστέλλουν δήλωση του οικονομικού διευθυντή του κυβερνώντος κόμματος, κατά την οποία η μεταβίβαση του ακίνητου έγινε μόλις τον περασμένο Μάρτιο.

Οι ερωτώντες βουλευτές της ΝΔ, σημειώνουν ακόμη, ότι σύμφωνα με τις χθεσινές αποκαλύψεις, για το ακίνητο αυτό δεν πληρωνόταν φόρος τα τελευταία 16 έτη και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το έπραξε πριν από μερικές ημέρες και αφού προηγουμένως είχε τεθεί το θέμα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.
Κατόπιν αυτών, ρωτούν τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς:

- Πότε και με ποια διαδικασία απέκτησε ο ΣΥΡΙΖΑ ως ιδιοκτησία το κτήριο αυτό;

- Αν είναι ορθή η δήλωση της κυρίας Γεροβασίλη ότι το κτήριο αποκτήθηκε το 2016, με ποια έννομη σχέση χρησιμοποιούσε το ακίνητο τα προηγούμενα χρόνια;

- Έχουν καταβληθεί ενοίκια και έχει πληρωθεί φόρος εισοδήματος για το πραγματικό ή τεκμαρτό ενοίκιο;

- Έχουν πληρωθεί φόροι μεταβίβασης για την απόκτηση του κτηρίου;

- Έχει πληρωθεί και πότε ο αναλογούν Φόρος Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ, ΕΤΑΚ, ΕΝΦΙΑ κλπ) για τα έτη 2001- 2016;

- Για την δήλωση του ακινήτου στη ΔΟΥ, ποιους τίτλους προσκόμισε ο ΣΥΡΙΖΑ;

- Υπάρχει αποδεικτικό εξόφλησης του δανείου της ΕΑΡ προς την Ιονική Τράπεζα (διάδοχος ALPHA BANK) με εγγύηση το ως άνω κτίριο;

-Είναι νόμιμοι οι τίτλοι μεταγραφής και σύννομη η διαδικασία

Σχετικές ειδήσεις