ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκάλυψη: «Ο Τσίπρας πάει σε πρόωρες εκλογές»

Αποκάλυψη: «Ο Τσίπρας πάει σε πρόωρες εκλογές»

Ειδήσεις | Πρόωρες εκλογές: «Σε οριακό σημείο πλησιάζει η ελληνική κρίση μετά από ένα χρόνο σχετικής ηρεμίας, καθώς η κυβέρνηση, με μειωμένες πλέον πολιτικές αντιστάσεις, έχει να αντιμετωπίσει τις άκαμπτες απαιτήσεις των δανειστών».

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal, στο οποίο περιγράφεται η κατάσταση αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Όπως τονίζει, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βλέπει τη δημοτικότητά του να «πέφτει», εξετάζει την επιλογή διεξαγωγής εκλογών μέσα στο 2017, καθώς περιορίζονται οι ελπίδες του να κερδίσει υποχωρήσεις επί της ελάφρυνσης του χρέους ή επί της λιτότητας από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ.

Το ρεπορτάζ επικαλείται Έλληνες αξιωματούχους που υποστηρίζουν πως δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση για εκλογές κι οι οποίοι ισχυρίζονται πως θα επαναξιολογήσουν την πορεία των διαπραγματεύσεων μέσα στο Γενάρη, πιέζοντας τους δανειστές να δείξουν μεγαλύτερη ευελιξία.

Σύμφωνα με την WSJ, οι εκλογές θα επιτρέψουν στον ΣΥΡΙΖΑ να ξεφύγει από τις πιέσεις ενός «σκληρού» μνημονιακού προγράμματος, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στο να «πέφτουν» οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις από τότε που ξεκίνησε η κρίση, το 2009.

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως και οι προηγούμενοι αγωνίζεται», όπως τονίζει το δημοσίευμα, «να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους σε μια χώρα που υποφέρει από την ύφεση και τη λιτότητα».

«Μια αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης χρέους το 2017 θα αποτελούσε μια νέα δοκιμασία για τη συνοχή της Ε.Ε., της οποίας το πολιτικό κατεστημένο θα αντιμετωπίσει προκλήσεις των ευρωσκεπτικιστών λαϊκιστών σε μια σειρά εκλογικών αναμετρήσεων την επόμενη χρονιά», γράφει το άρθρο και προσθέτει: «Η διάθεση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για ακόμη ένα ελληνικό δράμα δεν είναι μεγάλη, το ίδιο όμως και η προθυμία τους να δώσουν στην Αθήνα όσα ζητά για να αποφύγουν το δράμα».

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Σχετικές ειδήσεις