ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυπριακό: Το Μαξίμου καλύπτει πλήρως τον Κοτζιά

Κυπριακό: Το Μαξίμου καλύπτει πλήρως τον Κοτζιά

Ειδήσεις | Κυπριακό: Με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το απόγευμα της Κυριακής (15/01/2017), το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού υπεραμύνεται των χειρισμών του Νίκου Κοτζιά, στο Κυπριακό και ασκεί κριτική στο δημοσίευμα του «Politico», το οποίο υποστήριξε ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα τεθεί εκτός των συνομιλιών κατόπιν αιτήματος του ΟΗΕ.

«Για άλλη μια φορά, δημοσιεύματα που παρουσιάζουν υποτιθέμενη διάσταση απόψεων ανάμεσα σε Αθήνα και Λευκωσία ή ερμηνεύουν ως ανελαστική τη στάση της ελληνικής πλευράς στερούνται σοβαρότητας και αξιοπιστίας», σημειώνει το Μαξίμου.

Και προσθέτει: «Ο Έλληνας Πρωθυπουργός είναι σε διαρκή συνεννόηση και στηρίζει τις προσπάθειες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στη βάση των Αποφάσεων του ΟΗΕ, χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα, προς όφελος του συνόλου του Κυπριακού λαού».

«Ο Υπουργός Εξωτερικών υλοποιεί με επιτυχία, στο πεδίο της διαπραγμάτευσης, τη στρατηγική που έχει αποφασίσει η Ελληνική Κυβέρνηση», καταλήγει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Διαβάστε εδώ την απάντηση του Νίκου Κοτζιά στο Politico

Δείτε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις για το Κυπριακό

Σχετικές ειδήσεις