ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: Η Ελλάδα οδεύει κατευθείαν στην πτώχευση και το Grexit

Λαφαζάνης: Η Ελλάδα οδεύει κατευθείαν στην πτώχευση και το Grexit

Ειδήσεις | Παναγιώτης Λαφαζάνης: Χαρακτηρίζοντας «τραγωδία» αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα και κατηγορώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι «κυριαρχείται από μια εθελόδουλη παρακμιακή μνημονιακή και βαθιά ευρώπληκτη πολιτική τάξη», ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, εκτίμησε σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη πως η χώρα βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν από τα βράχια.

«Η Ελλάδα, λόγω της παταγώδους αποτυχίας των μνημονιακών προγραμμάτων και τώρα του τρίτου μνημονίου, δεν θα μπορέσει μέχρι το τέλος της χρονιάς να βγει στις αγορές, με συνέπεια να τεθεί σε τροχιά ασύντακτης πτώχευσης και εξόδου από την ευρωζώνη», σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Και πρόσθεσε: «Είτε ο Τσίπρας βρει φόρμουλα και τακτικούς ελιγμούς για να ψηφίσει τη νέα συνθηκολόγηση της δεύτερης αξιολόγησης είτε, πολύ περισσότερο, αν η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές, που θα επισπεύσουν και την πτώχευσή της, η Ελλάδα θα γνωρίσει συγκλονιστικές εξελίξεις, που θα στείλουν στο σκαμνί των πολιτικών και όχι μόνο, ευθυνών τη μνημονιακή πολιτική τάξη της χώρας και όσα άνομα συμφέροντα την στήριξαν και τη βοήθησαν».

«Δεν υπήρξε στην ιστορία της χώρας μεγαλύτερο πολιτικό έγκλημα σε βάρος του τόπου, απ' αυτήν που διέπραξαν όσοι έφεραν, ψήφισαν και διαχειρίστηκαν μνημόνια», ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο επικεφαλής της ΛΑΕ.

Σχετικές ειδήσεις