ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ: Πληροφορίες για αποδοχή δέσμευσης του πρωθυπουργού και όχι για νομοθέτηση

Συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ: Πληροφορίες για αποδοχή δέσμευσης του πρωθυπουργού και όχι για νομοθέτηση

Ειδήσεις | Αλέξης Τσίπρας: Ένα βήμα πίσω φαίνεται πως έκανε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, την Παρασκευή (03/02/2017) στη Μάλτα, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Τσίπρας θα προχωρήσει σε δημόσια δέσμευση αντί για νομοθέτηση νέων μέτρων, ώστε να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κ. Μέρκελ δέχτηκε μεν από τον κ. Τσίπρας ότι εάν χρειαστεί, η Ελλάδα θα πάει σε νέα μέτρα, ωστόσο φέρεται να του επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα πιεστεί περαιτέρω για τη νομοθέτησή τους.

Σε... απλά ελληνικά, όπως πρώτο είχε γράψει από το πρωί της Παρασκευής το Newsbomb.gr, ο κ. Τσίπρας θα δεχθεί τα μέτρα, χωρίς ωστόσο να τα «περάσει» από τη Βουλή.

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι τόσο η κ. Μέρκελ όσο και ο κ. Τσίπρας κατά τη συνάντησή τους στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στη Βαλέτα συμφώνησαν ότι πρέπει ληφθούν άμεσα αναγκαίες πρωτοβουλίες για να κλείσει η αξιολόγηση μέσα στον Φεβρουάριο.

Σχετικές ειδήσεις