ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ψυχολογικό μασάζ» στους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για να... χωνέψουν το τέταρτο μνημόνιο

«Ψυχολογικό μασάζ» στους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για να... χωνέψουν το τέταρτο μνημόνιο

«Φλέγεται» το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς βουλευτές και υπουργοί καλούνται να ψηφίσουν και πάλι υφεσιακά μέτρα και μάλιστα χωρίς άμεσο αντάλλαγμα για το χρέος.

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 16 ΜΑΙΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΕΠΩΔΥΝΑ ΜΕΤΡΑ - ΣΥΓΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Τα μέτρα τα οποία συμφωνήθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης 2ας Μαΐου μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης, περιλαμβάνουν περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου που θα επιφέρει νέο «άδειασμα» στις τσέπες των πολιτών και άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Ήδη με συνεντεύξεις τους ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και ο υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Παπαδημητρίου παραδέχτηκαν ότι τα μέτρα δεν είναι εύκολα.

Όπως φαίνεται, πολύ δύσκολα, βουλευτές και υπουργοί θα μπορέσουν να εξηγήσουν στις εκλογικές τους περιφέρειες πού πήγε η περήφανη διαπραγμάτευση και πώς θα «φορτώσουν» και πάλι στις πλάτες των Ελλήνων σκληρά μέτρα.

Η συμφωνία αναμένεται να έρθει στη Βουλή στις 15-16 Μαΐου προς ψήφιση, καθώς θα πρέπει στις 22 Μαΐου που συνεδριάζει το Eurogroup να είναι ήδη νομοθετημένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο Πέμπτη συγκαλείται το υπουργικό Συμβούλιο και την Παρασκευή 5 Μαΐου προκειμένου να γίνει ψυχολογικό «μασάζ» στους βουλευτές να ψηφίσουν τα μέτρα χωρίς πολλή… γκρίνια.

Το ερώτημα πάντως είναι τι θα χρησιμοποιηθεί τώρα ως αφήγημα, αφού αυτό με το χρέος «αδυνατίζει», με δεδομένο ότι η απομείωση του χρέους δεν φαίνεται να είναι άμεση και προϋποθέτει την πιστή εφαρμογή των μέτρων.

Σχετικές ειδήσεις