ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: Έχουμε εναλλακτική πρόταση για έξοδο από τα Μνημόνια

Λαφαζάνης: Έχουμε εναλλακτική πρόταση για έξοδο από τα Μνημόνια

Παναγιώτης Λαφαζάνης: Την ανάγκη να υπάρξει στη χώρα μία μεγάλη δημοκρατική ανατροπή τόνισε την Παρασκευή (02/06/2017) ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, από τα Χανιά, όπου βρίσκεται προκειμένου να παραστεί το βράδυ σε τελετή μνήμης για τα θύματα της γερμανικής κατοχής στο χωριό Κοντομαρί.

«Εμείς έχουμε μία εναλλακτική πρόταση για να απαλλαγούμε και από τα μνημόνια και από την πνιγηρή λιτότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε τη θέση του κόμματός του για εθνικό νόμισμα, διαγραφή του χρέους, σεισάχθεια για τα ιδιωτικά χρέη των κοινωνικά αδυνάτων, εθνικοποίηση των τραπεζών, στήριξη μισθών και συντάξεων και τέλος ιδιωτικοποιήσεων. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η υπόθεση της ρύθμισης του χρέους παραπέμπεται στις καλένδες.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΛΑΕ εξέφρασε την αντίθεσή του στην παραχώρηση του αεροδρομίου της πόλης στη fraport και ζήτησε την απομάκρυνση των ξένων βάσεων από το νησί και τη μη επέκτασή τους.

Αναφερόμενος στα θύματα της γερμανικής κατοχής, ο κ. Λαφαζάνης επισήμανε: «Θέλω να στείλω το μήνυμα ότι οι θυσίες αυτών των πατριωτών δεν πήγαν χαμένες και ότι αυτόν τον δρόμο της θυσίας του αγώνα του πατριωτισμού, τον δρόμο τον ανυπότακτο για την ελευθερία πρέπει να ακολουθήσομε και σήμερα».

Τέλος, έκανε γνωστό ότι θα επαναφέρει το αίτημα που πρόσφατα απορρίφθηκε, όπως υποστήριξε, για αναγνώριση του χωριού Κοντομαρί ως μαρτυρικού τόπου.

Σχετικές ειδήσεις