ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταθάκης: Ορισμένες αποφάσεις της Δικαιοσύνης προκαλούν το κοινό αίσθημα

Σταθάκης: Ορισμένες αποφάσεις της Δικαιοσύνης προκαλούν το κοινό αίσθημα

Με ένα αιχμηρό σχόλιο, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, επέκρινε σήμερα, Πέμπτη (20/07/2017) τις αποφάσεις των δικαστικών, θέτοντας εαυτόν στο «κάδρο» των κυβερνητικών στελεχών που παρεμβαίνουν με δηλώσεις τους στο έργο τηςΔικαιοσύνης.

«Ορισμένες αποφάσεις της Δικαιοσύνης προκαλούν το κοινό αίσθημα, δημιουργούν εντάσεις και σχολιασμούς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος υποστήριξε, πάντως, πως υπάρχουν «σαφώς προσδιορισμένοι ρόλοι» ανάμεσα στη νομοθετική και την εκτελεστική εξουσία και πρόσθεσε: «Επειδή η θεσμική διαδικασία είναι δεδομένη, πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με συγκεκριμένο θεσμικό τρόπο».

Κληθείς, εξάλλου, να σχολιάσει την απόφαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, να επανεξεταστεί η υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, ο υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε με νόημα ότι «δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να επαναφέρει θέματα όπως του κ. Γεωργίου».

Όσο για τις αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, αναφορικά με το σχέδιο παράλληλων πληρωμών, ο κ. Σταθάκης ανέφερε: «Δεν είχα βρεθεί σε καμία σύσκεψη, συνάντηση, υπουργικό ή οικονομική ομάδα ή οτιδήποτε άλλο που να έχω δει κάποιο τέτοιο σχέδιο. Ποτέ και πουθενά δεν έχω δει μία σειρά αυτού του σχεδίου. Ποτέ σε προφορικό λόγο... Δεν έχει καμία σημασία ή καμία υπόσταση (ο προφορικός λόγος)».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βαρουφάκης σε πρόσφατες δηλώσεις του υποστήριξε πως είχε παρουσιάσει προφορικά το σχέδιο για τα IOU ήδη από το 2013 παρουσία του κ. Σταθάκη.

Σχετικές ειδήσεις