ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: Ο αγώνας για τη Δημοκρατία και την Ευρώπη είναι διαρκής

Παυλόπουλος: Ο αγώνας για τη Δημοκρατία και την Ευρώπη είναι διαρκής

«Η Ελλάδα και εγώ προσωπικά θα είμαστε παρόντες στον αγώνα για το μέλλον της Ευρώπης», δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον πρώην πρωθυπουργό της Ισπανίας Φελίπε Γκονζάλες, επισημαίνοντας ότι ο αγώνας για τη Δημοκρατία και την Ευρώπη είναι διαρκής.

Στόχος και όραμα, όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι η ευρωπαϊκή ενοποίηση, υπό τη μορφή της Ομοσπονδιακής Ευρώπης και επισήμανε ότι το κοινωνικό κράτος αποτελεί το θεμέλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τάχθηκε, παράλληλα, κατά των μορφωμάτων του λαϊκισμού που επιβουλεύονται, όπως είπε, την υπόσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την πλευρά του ο κ. Γκονζάλες στηλίτευσε τις πολιτικές λιτότητας που επιβλήθηκαν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης στους λαούς της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και του ελληνικού, κι έκανε λόγο για «πολιτικές αυτοκτονίας».

Χρειαζόμαστε δημοκρατική διακυβέρνηση, είπε ο κ. Γκονζάλες, και όχι μόνο γραφειοκρατική. Επιπλέον, τάχθηκε στο πλευρό της Ελλάδας για την προσφυγική κρίση λέγοντας ότι ήταν τρελό από την πλευρά της ΕΕ να πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της το προσφυγικό πρόβλημα.

Σχετικές ειδήσεις