ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βόμβες» Καλλιάνου κατά ΕΡΤ για διασπάθιση δημόσιου χρήματος

«Βόμβες» Καλλιάνου κατά ΕΡΤ για διασπάθιση δημόσιου χρήματος

Τα βέλη του κατά της δημόσιας τηλεόρασης στρέφει ο αναπληρωτής γραμματέας επιστημονικών φορέων της ΝΔ

Ο γνωστός μετεωρολόγος αφήνει αιχμές κατά της διοίκησης της ΕΡΤ και καταγγέλλει ότι πληρώνει 20.000 ευρώ ετησίως για τους χάρτες καιρού.

Όπως επισημαίνει, η ΕΡΤ δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα διασπάθισης δημοσίου χρήματος και τονίζει πως η ΝΔ έχει σχέδιο για συμμάζεμα του δημόσιου τομέα χωρίς απολύσεις.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του κ. Καλλιάνου:

«ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

«Πόσο θα πληρωνόταν ένας μέχρι πρότινος άνεργος επιστήμονας, με πτυχίο Πανεπιστημίου και Μεταπτυχιακές σπουδές, αν είχε πρωτοδιοριστεί στο δημόσιο; 800€; Νομίζω όχι παραπάνω! Δηλαδή θα κόστιζαν στο δημόσιο (οι μισθοδοσίες 2 υπαλλήλων) περί τα 1600€ / μήνα, δηλαδή ενδεικτικά 19.000 € περίπου το χρόνο.

Βέβαια, αυτοί οι δύο επιστήμονες, δεν έχουν μάλλον τύχη στην "αξιοκρατική" κρατικιστική Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ, γι'αυτό και το πιθανότερο είναι να φύγουν για το εξωτερικό, ώστε να μπορέσουν από εκεί να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες και ότι πράγματι άξιζε να εργαστούν στη χώρα τους.

Τι συνέβαινε όμως στην ΕΡΤ και αργότερα στη ΝΕΡΙΤ όταν ήμουν εγώ Μετεωρολόγος; Έπαιρνα 900 € / μήνα, εργαζόμουν από τις 05.30 το πρωί μέχρι -πολλές φορές - τις 22.00 το βράδυ, έβγαινα σε όλες τις πρωινές εκπομπές, σε όλα τα δελτία υπήρχε η μαγνητοσκοπημένη πρόγνωση μου, αλλά επιπλέον έφτιαχνα και ένα δελτίο για τους αγρότες (διάρκειας 18 λεπτών), το οποίο έβγαινε στον αέρα καθημερινά γύρω στις 18.15 μμ.

Σε όλα αυτά τα δελτία, την πρόγνωση την έκανα εγώ. Μα και φυσικά τα γραφικά τα έφτιαχνα εγώ μέσω του Photoshop, διότι δεν ήθελα να βάζω τους γραφίστες σε επιπλέον εργασίες. Άρα λοιπόν, εργαζόμουν και ως παρουσιαστής, και ως Μετεωρολόγος αλλά και ως γραφίστας, λόγω του ότι όλα τα αποτελέσματα επί της οθόνης προέρχονταν και μόνον από τη δική μου προσωπική δουλειά. Βεβάιως εργάζοντας αρκετοί άνθρωποι και πίσω από τις κάμερες. Και επαναλαμβάνω, έπαιρνα 900 € / μήνα για 12 ώρες την ημέρα και επιπλέον.

Προφανώς τα ΣΚ, τις αργίες, τα νυχτερινά, τα ρεπό που εργαζόμουν γιατί ήμουν μόνος μου και όλα τα συναφή, μας τα χρωστάει η ΕΡΤ από τότε. Περιμένουμε τον κ. Τσακαλώτο να μας πει πότε θα δώσει τα χρωστούμενα στους συμβασιούχους, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τις 4.000 - 5.000 €.

Τι συμβαίνει τώρα; 2 νέοι επιστήμονες φεύγουν για το εξωτερικό διότι η ΕΡΤ αποφάσισε να πληρώνει 1.500 € / μήνα για να της φτιάχνουν κάποιους χάρτες πρόγνωσης καιρού. Άρα, η ΕΡΤ, πληρώνει 18.000 € / χρόνο για να της παρέχει κάποια εταιρία ορισμένους προγνωστικούς χάρτες.

Αυτό είναι ένα εκ των πολλών παραδειγμάτων διασπάθισης δημοσίου χρήματος που συμβαίνει στη χώρα μας. Και μην ξεγελιέστε ότι λόγω των μνημονίων δεν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα. Υπάρχουν προφανώς πολλά και που αναγκάζονται να τα πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι κάτι που θα μπορούσε εύκολα να επιτευχθεί από κάποιον εργαζόμενο της ΕΡΤ, για το δελτίο καιρού της.

Και δεν είναι μόνο η ΕΡΤ. Είναι πολλά τα φαινόμενα. Αυτό εννοεί η Νέα Δημοκρατία όταν μιλάει για συμμάζεμα του Δημοσίου και ΟΧΙ για απολύσεις. Εγώ δίνω σήμερα ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, που αν στο δημόσιο εντοπιστούν όλα αυτά αθροιστικά και παράλληλα φτιάξουμε ένα αποτελεσματικότερο κράτος, συν τις επιθετικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, να είστε σίγουροι πως δεν θα παρακαλάμε τους δανειστές κάθε τόσο για χρήματα και να υπογράφουμε τα μνημόνια 10-10.

ΥΓ : Τα στοιχεία προέρχονται από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, για να μην αναφέρει κανείς ότι δεν είναι ελεύθερα στο διαδίκτυο και ότι παρουσιάζω κανένα ανεπίσημο έγγραφο. Ελεύθερα είναι όλα τα στοιχεία στο διαδίκτυο και μπορείτε όλοι σας να τα εντοπίσετε.»

Σχετικές ειδήσεις