ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αδειάζει» την κυβέρνηση η Κομισιόν για το Taxibeat: Στον «αέρα» το νομοσχέδιο Σπίρτζη

«Αδειάζει» την κυβέρνηση η Κομισιόν για το Taxibeat: Στον «αέρα» το νομοσχέδιο Σπίρτζη

«Κίτρινη κάρτα» φαίνεται πως σηκώνουν οι Θεσμοί και ειδικότερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αναφορικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών, με το οποίο θα έμπαιναν περιορισμοί λειτουργίας σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες παροχής υπηρεσιών ταξί.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι Βρυξέλλες εμφανίζονται φανερά ενοχλημένες από τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης, με πηγή της Κομισιόν να αναφέρει σχετικά με το σχέδιο νόμου: «Οι Θεσμοί θα εξετάσουν τα μέτρα και θα συζητήσουν με την ελληνική κυβέρνηση, για να αξιολογήσουν κατά πόσο είναι συμβατό με τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο του μνημονίου και συγκεκριμένα με εκείνες που συνδέονται με τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την άρση των φραγμών στον ανταγωνισμό».

Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική, καθώς διαφαίνεται η σαφής πρόθεση της Επιτροπής να μην επιτρέψει πολιτικές παρεμβάσεις σε ζητήματα που άπτονται του ανταγωνισμού και συμβάλουν στην καλυτέρευση του επιχειρείν στην Ελλάδα.

Σπίρτζης: «Κανείς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα...»

Την ίδια στιγμή, πάντως, ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, εμφανίστηκε λάβρος κατά πάντων, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος δεν έχει ετοιμάσει κανένα σχέδιο νόμου.

«Οποιοσδήποτε επιθυμεί, επενδυτής, εταιρεία ή ιδιώτης, να δραστηριοποιείται στο χώρο των εταιρειών διαμεσολάβησης, δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα, εφόσον ακολουθεί την εθνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του ο υπουργός.

Ο ίδιος, εξάλλου, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι υποκινεί τεχνητή ένταση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Σπίρτζη έχει ως εξής:

«Αγαπητοί κύριοι με την παρούσα ανοιχτή δημόσια έκκληση, παρακαλούμε για την αποστολή του σχεδίου νόμου ΣΑΣ, που περιλαμβάνει αυτά τα οποία οι ίδιοι και τα φερέφωνά σας υποστηρίζετε ότι περιλαμβάνει.

Οποιαδήποτε άλλη είδηση, θα είναι ψευδής. Είτε θέλουν είτε δε θέλουν ορισμένοι, θα μπει τάξη οριστικά, σε ένα χώρο που σκόπιμα άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις χωρίς έλεγχο για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων.

Οποιοσδήποτε επιθυμεί, επενδυτής, εταιρεία ή ιδιώτης, να δραστηριοποιείται στο χώρο των εταιρειών διαμεσολάβησης, δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα, εφόσον ακολουθεί την εθνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Με την ευκαιρία, κάνουμε έκκληση καταγγελίας των ακραίων δογματικών κομμουνιστών της Βρετανίας, της Δανίας, του Καναδά, και άλλων χωρών της μητρόπολης του υπαρκτού σοσιαλισμού, που έχουν θεσμοθετήσει κανόνες λειτουργίας των εταιρειών διαμεσολάβησης.

ΥΓ: Να σας θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση δεν είναι ΝΔ δε θα γίνει ποτέ. Δεν θα αφήσει γκρίζες ζώνες, ώστε κάποιοι συγκεκριμένοι κι εκλεκτοί να ευνοούνται χωρίς να πληρώνουν ένα ευρώ ή να τηρούν τους νόμους και κάποιοι να φορτώνονται τα βάρη της χώρας και να μένουν χωρίς εργασία».

Σχετικές ειδήσεις