ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: «Διακρατική η συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία» - Απαντά με μηνύσεις

Καμμένος: «Διακρατική η συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία» - Απαντά με μηνύσεις

Αντίγραφο της άδειας εξαγωγής τελικού χρήστη ως προς τον οπλισμό που πωλήθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ως απάντηση σε νέα δημοσιεύματα για την ύπαρξη μεσαζόντων, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι από το έγγραφο προκύπτει «ξεκάθαρα η διακρατική συμφωνία υπογεγραμμένη από το κράτος της Σαουδικής Αραβίας».

1

«Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά των συκοφαντών», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η απάντηση έρχεται μετά το σημερινό (10/11/2017) δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», σύμφωνα με το οποίο «το υπουργείο Άμυνας αγνόησε τηλεγράφημα της πρεσβείας μας στο Ριάντ που ξεκαθάριζε ότι ο Βασίλης Παπαδόπουλος δεν εκπροσωπεί τη Σαουδική Αραβία», ενώ στις εσωτερικές σελίδες φιλοξενούν δισέλιδο ρεπορτάζ υπό τον τίτλο: «Τα ντοκουμέντα αποκαλύπτουν τα ψεύδη του Καμμένου».

Στο μεταξύ, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Καμμένος επέμεινε ότι δεν υπάρχει καμία σκιά με την πώληση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία και πως υπάρχουν τρεις επίσημες εξουσιοδοτήσεις του σαουδαραβικού κράτους σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος είναι εκπρόσωπός τους για την συγκεκριμένη αγορά.

Μάλιστα, επικαλέστηκε και σχετικό έγγραφο του Σαουδαραβικού Υπουργείου Άμυνας που εστάλη μέσω της ελληνικής πρεσβείας.

Είπε ακόμα ότι το υπουργείο Άμυνας εκπροσωπεί στη Σαουδική Αραβία ο στρατιωτικός μας ακόλουθος, και όχι ο πρόξενος, για τον οποίο ο υπουργός άφησε αιχμές.

Τέλος, ο κ. Καμμένος επιτέθηκε και στη Ντόρα Μπακογιάννη για την αρνητική στάση της στην υπόθεση της αναβάθμισης των F-16.

Σχετικές ειδήσεις