ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές Κεντροαριστερά: «Μονομαχία» Γεννηματά - Ανδρουλάκη - Πού μπορείτε να ψηφίσετε

Εκλογές Κεντροαριστερά: «Μονομαχία» Γεννηματά - Ανδρουλάκη - Πού μπορείτε να ψηφίσετε

Εκλογές Κεντροαριστερά: Εν μέσω κακοκαιρίας οι ψηφοφόροι προσέρχονται από τις 8 το πρωί στα εκλογικά κέντρα, για να αναδείξουν τον ηγέτη του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις περισσότεροι από 130.000 άνθρωποι έχουν ήδη ψηφίσει.

Σε εξέλιξη είναι από τις 8 το πρωί της Κυριακής (19/11) ο δεύτερος γύρος για την εκλογή αρχηγού του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. «Μονομάχοι» είναι η Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Ανδρουλάκης, που συγκέντρωσαν στον α' γύρο τις περισσότερες ψήφους. Η προσέλευση κρίνεται ικανοποιητική, καθώς σύμφωνα με την Επιτροπή Αλιβιζάτου, είχαν ψηφίσει περισσότεροι από 100.000, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Γεννηματά: «Μαζί πετύχαμε, μαζί τώρα για τη νίκη»

18739204

«Οι προοδευτικοί πολίτες στις κάλπες αποφασίζουν για την μεγάλη παράταξη της κεντροαριστεράς. Όλες οι γενιές συμπορεύονται. Μαζί τολμήσαμε. Μαζι πετύχαμε. Μαζι τώρα για τη νίκη», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά από εκλογικό κέντρου του Καματερού, όπου προσήλθε μαζί με την οικογένειά της για να ψηφίσει.

Ψήφισε και ο Νίκος Ανδρουλάκης

4293980

Στην ιδιαίτερή του πατρίδα στο Ηράκλειο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Η φλόγα της ελπίδας που άναψε την προηγούμενη Κυριακή πρέπει να μην σβήσει. Εύχομαι, με τη μαζική συμμετοχή του και την επιλογή του, αυτή η φλόγα ελπίδας να μην σβήσει. Για το καλό της παράταξης, αλλά πάνω απ’ όλα για το καλό της πατρίδας. Θέλω, επίσης, να υπογραμμίσω ότι σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων. Πρέπει όλες αυτές οι στρεβλώσεις του κράτους μας, που άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αντιμετωπίσει, να είναι στο επίκεντρο των θέσεών μας, των απόψεών μας και των καθηκόντων μας. Για να σταματήσουμε να έχουμε εκατοντάδες θύματα κάθε χρόνο στη χώρα μας», δήλωσε από το Πολύκεντρο Νεολαίας ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Παπανδρέου: «Μήνυμα ενότητας η εκλογική διαδικασία»

4293956

«Το μήνυμα το στέλνει ο ίδιος ο πολίτης σήμερα. Ο προοδευτικός πολίτης. Την προηγούμενη Κυριακή, όπως και σήμερα, με τη συμμετοχή του ο πολίτης έδειξε ότι απαιτεί σεβασμό στη φωνή του, σεβασμό στην άποψή του για να μπορεί να πάρει ο ίδιος ο λαός την τύχη στα χέρια του», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τη συμμετοχή του στην ψηφοφορία για το νέο ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι «ο προοδευτικός πολίτης θέλει να πορευτούμε με βάση τις αλήθειες και όχι τα πολλά και μεγάλα ψέματα τα οποία επέτειναν, εμβάθυναν την κρίση και σκέπασαν τα πραγματικά αίτια της κρίσης».

Στο Εργατικό Κέντρο Αργους ψήφισε ο Γιάννης Μανιάτης και τόνισε ότι πρέπει να γίνει κοινή προσπάθεια, ώστε η παράταξη να φτάσει εκεί που της αξίζει και για να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.

maniatis.19.11

Πού και πώς θα ψηφίσετε

Η επαναληπτική ψηφοφορία αφορά στους δύο πρώτους υποψήφιους - Φώφη Γεννηματά, Νίκο Ανδρουλάκη- και νικητής θα είναι εκείνος που θα πλειοψηφήσει.

Αξίζει να επισημανθεί ότι στον δεύτερο γύρο για την εκλογή αρχηγού για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, μπορούν να ψηφίσουν μόνο όσοι είχαν προηγουμένως ψηφίσει και στον α' γύρο, δηλαδή στις 12 Νοεμβρίου.

Η ψηφοφορία θα διενεργηθεί από τις 08:00 έως τις 20:00 την Κυριακη (19/11).

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα εξής εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια, καθώς και στο εξωτερικό:

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το σχετικό πίνακα

Πώς θα ψηφίσετε

Όσοι προσέλθουν θα πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο. Χρηματική συμμετοχή δεν υπάρχει, όποιος το επιθυμεί, όμως, θα μπορεί να προσφέρει ότι μπορεί για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική.

Τα αποτελέσματα, σύμφωνα με τον Νίκο Αλιβιζάτο, θα είναι γνωστά περίπου στις 10 το βράδυ, εκτός κι αν παρουσιαστούν προβλήματα στη ψηφοφορία.

Σχετικές ειδήσεις