ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάνδρα: Κούλογλου - Τα αυθαίρετα πρέπει να κατεδαφιστούν

Μάνδρα: Κούλογλου - Τα αυθαίρετα πρέπει να κατεδαφιστούν

Μια «μοναδική ευκαιρία για να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά το πρόβλημα» δίνουν οι φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.

«Τα αυθαίρετα πρέπει να κατεδαφιστούν σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες. Αυτό κάνει ένα ευνομούμενο κράτος. Προστατεύει τους πολίτες του με κάθε κόστος, είτε πολιτικό, είτε οικονομικό, είτε κοινωνικό» τόνισε ο ευρωβουλευτής, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος.

Αναφερόμενος, στη συνέχεια, στην πολιτική ρευστότητα που επικρατεί στο Βερολίνο, μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων για σχηματισμό κυβέρνησης, εκτίμησε πως «αν παραταθεί η εκκρεμότητα του σχηματισμού κυβέρνησης θα πολλαπλασιαστούν τα αδιέξοδα και θα ενισχυθεί η ακροδεξιά. Θα ήταν προτιμότερο αυτή τη στιγμή να γίνει μια κυβέρνηση ακόμη και μειοψηφίας».

Οι καθυστερήσεις στη Γερμανία θα έχουν επιπτώσεις στην Ελλάδα, αφού οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, όπως π.χ. η παραμονή ή η αποχώρηση του ΔΝΤ από το πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθούν μετά το σχηματισμό κυβέρνησης στο Βερολίνο, επισήμανε ο κ. Κούλογλου. «Όμως δεν πρέπει ταυτόχρονα να ξεχνούμε πως η Ελλάδα είναι ένα μικρό κομμάτι ενός ευρύτερου ευρωπαϊκού προβλήματος. Ο Μακρόν κατέθεσε κάποιες προτάσεις προς επίλυσή του, όμως αυτή την στιγμή στο Βερολίνο δεν υπάρχει κανείς για να το συζητήσει», προσέθεσε ο ευρωβουλευτής, σημειώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση αυτές οι εξελίξεις είναι «η αρχή του τέλους της Μέρκελ».

Σχετικές ειδήσεις