ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επέτειος Γρηγορόπουλου - Λαϊκή Ενότητα: Ο αγώνας κατά του αυταρχισμού πιο επίκαιρος από ποτέ

Επέτειος Γρηγορόπουλου - Λαϊκή Ενότητα: Ο αγώνας κατά του αυταρχισμού πιο επίκαιρος από ποτέ

Αλέξης Γρηγορόπουλος | Λαϊκή Ενότητα: Κάλεσμα στους πολίτες, απευθύνει την Τετάρτη (06/12/2017) η Λαϊκή Ενότητα, να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση, απόψε στις 6 το απόγευμα, στα Προπύλαια, στην επέτειο μνήμης της δολοφονίας του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου. Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της, η έκρηξη της νεολαίας του Δεκέμβρη, εννέα χρόνια πριν, ήταν ο πρώτος μεγάλος κοινωνικός αγώνας μετά το ξέσπασμα της διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης.

«Η χώρα μας βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, εφαρμόστηκαν οι πιο άγριες πολιτικές λιτότητας με ευθύνη των κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και των άλλων μνημονιακών κομμάτων, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παρά τις αρχικές του διακηρύξεις, εξαπάτησε τον ελληνικό λαό και εφαρμόζει τις ίδιες μνημονιακές πολιτικές άγριας λιτότητας. Σήμερα λοιπόν, η νεολαιίστικη έκρηξη του Δεκέμβρη παραμένει ζωντανή και επίκαιρη όσο ποτέ», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΛΑΕ.

Εκφράζει την έντονη αντίθεσή της «απέναντι στον διογκούμενο κρατικό και κυβερνητικό αυταρχισμό, που χρησιμοποιεί την αστυνομική βία για να χτυπήσει κάθε αγώνα, που θέλει να επιβάλει το ξεπούλημα των λαϊκών κατοικιών, με όπλο τα χημικά και τα γκλοπ των δυνάμεων καταστολής, που στήνει για μία ακόμα φορά κλίμα τρομοϋστερίας και καταπατά δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα».

Παράλληλα, αντιτίθεται στην κυβερνητική πολιτική, σημειώνοντας πως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπηρετούν με συνέπεια τις μνημονιακές πολιτικές, προετοιμάζοντας νέα μέτρα λιτότητας απέναντι στα πιο φτωχά στρώματα της κοινωνίας.

Η ΛΑΕ στην ανακοίνωση της καυτηριάζει τον συνδικαλιστικό νόμο, σημειώνοντας πως στα σχέδια της κυβέρνησης είναι «να καταργήσει ακόμα και το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, που κατακτήθηκε με αίμα και αγώνες».

«Ενάντια στις λογικές, που εμφανίζουν ως μονόδρομο τα μνημόνια, ενάντια στην απογοήτευση και στην ηττοπάθεια, με όπλο τους συλλογικούς αγώνες και την ενότητα, οι νέοι και οι νέες, ολόκληρος ο ελληνικός λαός θεωρούμε το μήνυμα του Δεκέμβρη του 2008 επίκαιρο όσο ποτέ, που αναδεικνύει την ανάγκη για νέους αγώνες ,για την ανατροπή των κυρίαρχων πολιτικών ,για ένα άλλο δρόμο, χωρίς λιτότητα, χρέος, μνημόνια, ευρώ. Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος ζει μες τις καρδιές μας», καταλήγει η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας.

Διαβάστε εδώ περισσότερα θέματα για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Σχετικές ειδήσεις