ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση απέτυχε διπλά – Αργά ή γρήγορα θα στηθούν κάλπες

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση απέτυχε διπλά – Αργά ή γρήγορα θα στηθούν κάλπες

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε για ακόμα μία φορά ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο 11ο Συνέδριο του κόμματος με την οποία κλείνουν οι εργασίες,ενώ παράλληλα έστειλε το μήνυμα ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να κυβερνήσει και να αλλάξει την Ελλάδα.

«Αυτοί που τάχα επαγγέλονται το νέο είναι σήμερα η χειρότερη Ελλάδα του χθες» είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να τους γυρίσουν την πλάτη.

«Σας υποσχέθηκαν όσα σας υποσχέθηκαν, τους δώσατε δύο ευκαιρίες, την αντιμνημονιακή και τη μνημονιακή. Απέτυχαν διπλά σας εξαπάτησαν διπλά, γυρίστε τους την πλάτη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στην κυβέρνηση σημείωσε ότι «ήρθαν στην εξουσία, λέγοντας αναρίθμητα ψέματα, φτωχοποίησαν τη μεσαία τάξη, την κοινωνία, κάνουν ό,τι μπορούν για να διχάσουν τους Έλληνες».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τα τρία χρόνια εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η Ελλάδα τα πλήρωσε πανάκριβα, ενώ έκανε λόγο για δύο αχρείαστα μνημόνια.

«Αργά ή γρήγορα θα στηθούν οι κάλπες και τότε οι σημερινοί κυβερνώντες θα πάρουν το μάθημά τους», είπε, μεταξύ άλλων, και επεσήμανε ότι «αν δεν είχε ανατραπεί η κυβέρνηση Σαμαρά, η χώρα θα είχε βγει προ πολλού από τα μνημόνια. Αυτή είναι μια αναμφισβήτητη ιστορική αλήθεια».

«Είμαστε έτοιμοι και έχουμε σχέδιο να κυβερνήσουμε και να αλλάξουμε την Ελλάδα»

«Το 11ο συνέδριο της ΝΔ φέρνει ένα μήνυμα: Είμαστε έτοιμοι και ξέρουμε πολύ καλά που πάμε. Σήμερα σας παρουσιάζω το σχέδιο για την Ελλάδα που μας αξίζει», δήλωσε ο στην αρχή της ομιλίας του.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Νέα Δημοκρατία αλλάζει. «Οι Έλληνες ξέρουν ότι μόνο η ΝΔ μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα εκεί που της αξίζει», ανέφερε και πρόσθεσε ότι πρέπει να σταματήσει η ισοπεδωτική λογική ότι όλοι είμαστε ίδιοι στην πολιτική, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε μας φταίνε οι ξένοι.

Μάλιστα, κατέστησε σαφές ότι το κόμμα δεν πρέπει να φοβάται την αλλαγή, ενώ εμφανίστηκε υπερήφανος που υπηρετεί μία παράταξη με ιστορία.

«Δεν πρέπει να φοβόμαστε την αλλαγή. Πώς θα πείσουμε τους πολίτες ότι θα αλλάξουμε τη χώρα αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι. Η ΝΔ αλλάζει, είμαι υπερήφανος που υπηρετώ μία παράταξη με ιστορία, οφείλω όμως να σχεδιάσω και να εγγυηθώ το μέλλον της αυτή είναι η εντολή μου μου δώσατε και αυτή είναι η πρωταρχική μου ευθύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Θα μειώσουμε τη φορολογία»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «οι επόμενες εκλογές είναι μάχη για την ψυχή του έθνους» και έθεσε το κόμμα σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα.

«Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ένα νέο Σύνταγμα στη χώρα που θα διασφαλίζει τη λειτουργία του πολιτεύματος και θα απελευθερώνει την δημιουργικότητα από τα δεσμά του κρατισμού. Είμαστε έτοιμοι και έχουμε σχέδιο», ανέφερε και επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι θα μειώσει την φορολογία, ενώ κάλεσε τα στελέχη της ΝΔ να μεταφέρουν το μήνυμα του Συνεδρίου στην κοινωνία, σε όλες τις περιφέρειες και τις γειτονιές της χώρας.

Πρόγραμμα εξόδου από την κρίση

Το πρόγραμμα της ΝΔ βασίζεται σε δύο άξονες είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Ο πρώτος είναι η απελευθέρωση της δημιουργικότητας των Ελλήνων από τα δεσμά του κρατισμού και της φορολογίας. Με κινητήριο μοχλό τον ιδιωτικό τομέα και με την στήριξη ενός λειτουργικού κράτους θα μπορέσουμε να εκτινάξουμε την ανάπτυξη».

Ο δεύτερος είναι η διάχυση της ευημερίας σε όλη την κοινωνία. «Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω, το πρόγραμμα περιλαμβάνει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλους του τομείς, Παιδεία, Υγεία, και εξασφαλίζει ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης για τους πλέον αδύναμους».

«Θα εφαρμόσουμε κάθε λέξη του προγράμματός μας»

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι κανείς δεν θα παίξει την Ελλάδα στα ζάρια. «Θα εφαρμόσουμε κάθε λέξη του προγράμματός μας. Από χώρα αναξιοπιστίας σε χώρα μεγάλων ευκαιριών. Είμαστε έτοιμοι για ένα ακόμη ελληνικό θαύμα, απρόσμενο για τους άλλους, όχι όμως για εμάς που πιστεύουμε. Η αναγέννηση της πατρίδας μας θα έλθει μέσα από την αφύπνιση των αξιών. Η αναγέννηση θα έλθει αν τολμήσουμε να πιστέψουμε στην σκληρή δουλειά και τα μετρημένα λόγια».

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις