ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Για... ποτάκι στο Μαξίμου! Στο πιάνο ο Ζουράρις, μπάρμαν ο Καρανίκας; (pics)

Για... ποτάκι στο Μαξίμου! Στο πιάνο ο Ζουράρις, μπάρμαν ο Καρανίκας; (pics)

Μία χαλαρή βραδιά στο Μαξίμου, χωρίς ωστόσο να λείπουν και τα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας, είχε υποσχεθεί ο Αλέξης Τσίπρας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για απόψε (6/10) το βράδυ.

Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε έτσι τους βουλευτές του για ένα «κοκτέιλ», σε μια προσπάθεια να ελαφρύνει το κλίμα για την κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο των πολιτών με τις συνεχείς φοροαφαιμάξεις, αλλά και να αμβλυνθεί η δυσαρέσκεια που έχουν εκφράσει αρκετοί από τους κυβερνητικούς ότι δεν είχαν εδώ και καιρό τη δυνατότητα να δουν των κ. Τσίπρα, κυρίως λόγω των υποχρεώσεων του εκτός Ελλάδας.

Αυτήν τη δυσαρέσκεια μετέφερε άλλωστε στον κ. Τσίπρα ο Νίκος Καρανίκας, στα καθήκοντά του οποίου περιλαμβάνεται και η μεταφορά βουλευτικών «αιτημάτων» στο Μαξίμου.

Και γιατί όχι να μην κάτσει ο κ. Καρανίκας πίσω από την… μπάρα για να θυμηθεί τα παλιά ως έμπειρος μπάρμαν!

Πάντως, θεωρείται βέβαιο, ότι ο κ.Τσίπρας επιχείρησε να κάνει «μασάζ» στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και να «γλυκάνει» τα αυτιά τους ενόψει του συνεδρίου για το οποίο αντάλλαξαν απόψεις.

Από τη συζήτηση δεν έλειψαν και τα τρέχοντα ζητήματα που τέθηκαν επίσης επί τάπητος, έστω και σε πιο χαλαρό και ανεπίσημο πλαίσιο.

Και πού ξέρεις; Το αλκοόλ άλλωστε, που έρρεε άφθονο, ίσως «κατέβασε» καλύτερες ιδέες από αυτές που έχουμε δει να υλοποιούν στο Μαξίμου, σπρώχνοντας στο χείλος του γκρεμού και στην ανέχεια τους Έλληνες…

Μια ωραία ατμόσφαιρα...

Ολοκληρώνεται σταδιακά η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρι στο πιάνο και τις νότες του να ακούγονται στην Ηρώδου Αττικού, ενώ τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο, η πορεία του οικονομικού προγράμματος και η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Αναφερόμενος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο, είπε ότι ο διάλογος έχει επιτυχή έκβαση, γιατί βασίσθηκε στην ειλικρίνεια, καθώς και την αμεσότητα στην ανταλλαγή των απόψεων.

Μιλώντας για την πορεία του οικονομικού προγράμματος, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ταξίδι του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στις ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι ο κ. Τσακαλώτος θα έχει εκεί ένα πολύ γεμάτο πρόγραμμα και συναντήσεις με τους υπουργούς Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί και στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ολοκληρώνεται η δεύτερη αξιολόγηση, η Ελλάδα ανταποκρίνεται και εφαρμόζει ότι έχει συμφωνήσει, και όσοι επιμένουν να αντιτίθενται στην ρύθμιση του χρέους, δεν θα έχουν πρόσχημα για να αρνηθούν την εφαρμογή όσων έχουν συμφωνηθεί για το θέμα του χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε ότι είναι πολύ χρήσιμο για την χώρα η ένταξη της στον μηχανισμό ποσοτικής χαλάρωσης. Συνεχίζοντας, εκτίμησε ότι έως τον Δεκέμβριο θα υπάρχει γύρω από τα θέματα αυτά σημαντική εξέλιξη, η οποία θα αποτελέσει το κλειδί, το οποίο θα… ξεκλειδώσει την δυναμική της οικονομίας και θα δώσει ώθηση, παρέχοντας στους επενδυτές τα εχέγγυα, ώστε να προχωρήσουν σε επενδύσεις.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές μετέφεραν στον πρωθυπουργό την εικόνα που έχουν από τις περιφέρειές τους και εκτίμησαν ότι οι πολίτες είναι πρόθυμοι να υπομείνουν τις θυσίες, εάν τους δίδεται με ειλικρίνεια μία προοπτική, ενώ του ζήτησαν να προχωρήσει στην εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος.

Σχετικές ειδήσεις