ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Σε βάρος του λαού οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Κουτσούμπας: Σε βάρος του λαού οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Με τον πρεσβευτή της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοφ, συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή (28/11/2014) ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην έδρα της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του κόμματος, στον Περισσό.

Ο κ. Κουτσούμπας ενημέρωσε το Ρώσο πρεσβευτή για τις εκτιμήσεις του κόμματος σχετικά με τις κοινωνικοοικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε πως ο δρόμος των κυρώσεων, που έχει λάβει η ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας και τον οποίο ακολουθεί και η ελληνική κυβέρνηση, όχι μόνον δεν βοηθάει στην επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία, που έχει προκληθεί μετά την ανοιχτή επέμβαση των ΗΠΑ και της ΕΕ στη χώρα, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία, αλλά είναι και σε βάρος λαϊκών στρωμάτων, όπως των αγροτών που ενδιαφέρονται για τις εξαγωγές των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη Ρωσία.

Ο κ. Μάσλοφ αναφέρθηκε στις μεγάλες, ιστορικές και πολιτιστικές σχέσεις φιλίας μεταξύ των δύο λαών και σημείωσε την ανάγκη περαιτέρω εμβάθυνσής τους.

Επίσης, στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπεύθυνος Τύπου, αρμόδιος και για τα πολιτικά ζητήματα της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, Βλαντιμίρ Μαϊστρένκο και το μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΚΚΕ, Ελισαίος Βαγενάς.

Σχετικές ειδήσεις