ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Eξεταστική από την ένταξη στην ΟΝΕ…

Βενιζέλος: Eξεταστική από την ένταξη στην ΟΝΕ…

Μία ακόμη σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας για τα «καυτά» τρέχοντα ζητήματα της Ελλάδας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Σχολιάζοντας αρχικά την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τα Μνημόνια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πρότεινε να ερευνηθεί όλη η περίοδος από την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ μέχρι σήμερα, ενώ σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση Σαμαρά είχε σχέδιο που έλεγε ότι η χώρα παίρνει τις υπολειπόμενες δόσεις του δανείου».

Ανέφερε μάλιστα πως «το σχέδιο αυτό προέβλεπε τη συνέχιση του δανείου, το οποίο τα στελέχη της τότε κυβέρνησης επιθυμούσαν να μετατραπεί σε προληπτικό. Έτσι θα έβγαινε η Ελλάδα από το μνημόνιο, έχοντας και τα 11 δισ του ΤΧΣ», προσθέτοντας πως το σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης προέβλεπε μια συμφωνία άλλου τύπου που θα σήμαινε γυρίζω στην ομαλότητα.

«Αντί ο κ. Τσίπρας να αξιοποιήσει το Φεβρουάριο, τα κατέστρεψε όλα ως πλαίσιο», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος, για να υπογραμμίσει ότι «με την τακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ κρεμαστήκαμε στα μανταλάκια των διεθνών μέσων ενημέρωσης και βγάλαμε τα μάτια μας», ενώ «τώρα η χώρα αγωνίζεται να πάρει μια δόση».

Αφού αναρωτήθηκε, δε, για το ποιος μπορεί να περιγράψει το ποια είναι η άλλη πολιτική που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας την άποψη πως στις εκλογές του Ιανουαρίου ψηφίστηκε κάτι που δεν ήξερε κανείς, υπενθύμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 36% στις εκλογές αυτές και μαζί με τον ΑΝΕΛ συμπληρώνουν το 42%», ενώ «η τρικομματική κυβέρνηση του Ιουνίου του 2012 είχε την υποστήριξη του 47% των ψηφοφόρων».

Για τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως «ο πρωθυπουργός ως ηγεμών έμπλεος αλαζονείας, δεν αναφέρθηκε ούτε μια φορά στο όνομα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ», προσθέτοντας ότι ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής κ. Μιχαλολιάκος στηρίζει αυτεπαγγέλτως την κυρία Κωνσταντοπούλου. «Δεν βλέπετε να υπάρχει μια ροπή συμπάθειας; Δεν είναι προφανές;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος εστίασε για μία ακόμη φορά στο γιατί ο κ. Τσίπρας δεν φέρνει τη συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι δεν θέλει να δημιουργήσει προβλήματα στον εσωτερικό του συσχετισμό.

Αναφερόμενος, τέλος, το σενάριο των εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης, το χαρακτήρισε «παιδαριώδες», ενώ κληθείς να σχολιάσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τις φορολογικές διευκολύνσεις, τόνισε ότι έτσι καταργούνται φορολογικές ποινές που αφορούν σε πλαστά δικαιολογητικά, καθώς και στο λαθρεμπόριο.

Σχετικές ειδήσεις