ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας το φθινόπωρο

Μπακογιάννη: Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας το φθινόπωρο

Η Βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο- αν κινηθούν διαδικασίες διαδοχής στο κόμμα- να είναι υποψήφια.

Η πρώην υπουργός επεσήμανε πάνω από όλα, την ανάγκη να επιτευχθεί συμφωνία το συντομότερο. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε πως "αν η συμφωνία με τους εταίρους έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, η ΝΔ θα την ψηφίσει, σημειώνοντας πάντως πως είναι θέμα που πρέπει να συζητηθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

«Δεν θα γίνουμε λαϊκιστές, δεν θα γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ», είπε συγκεκριμένα, τονίζοντας ότι στη φάση αυτή δεν υπάρχει άλλο κριτήριο από αυτό του εθνικού συμφέροντος, που απαιτεί την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Η βουλευτής της ΝΔ πρόσθεσε πως αν η Ελλάδα πριν από 5 χρόνια είχε ενωμένες τις πολιτικές της δυνάμεις, θα "είχαμε βγει από το μνημόνιο εδώ και 2,5 χρόνια".

Επίσης, εξέφρασε τη στήριξή της στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα για το θέμα που δημιουργήθηκε με την κυβέρνηση.

Επιπλέον υπογράμμισε πως δεν αποκλείει τα σενάρια σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας το φθινόπωρο και λέει πως όταν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές, θα υπάρξουν και εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχετικές ειδήσεις