ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Δεν θα παραδώσουμε την εθνική κυριαρχία της χώρας

Καμμένος: Δεν θα παραδώσουμε την εθνική κυριαρχία της χώρας

Ένα ακόμη σαφές μήνυμα προς τους διαπλεκόμενους, τους δανειστές, αλλά και σε όσους υπονομεύουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να συνάψει μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία με τους εταίρους, έστειλε ο Πάνος Καμμένος, «ξορκίζοντας» παράλληλα εκλογές και δημοψήφισμα.

«Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη ούτε από εκλογές, ούτε από δημοψήφισμα, καθώς η κυβέρνηση διαθέτει νωπή λαϊκή εντολή και η στήριξη του λαού έχει ενισχυθεί περαιτέρω μετά τις εκλογές», τονίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Παράλληλα, απευθυνόμενος στους δανειστές, υπογράμμισε ότι πρέπει και αυτοί να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στη χώρα μας, καθώς «η Ελλάδα έχει δείξει μεγάλη συνέπεια στις δικές της υποχρεώσεις», ενώ επανέλαβε ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι η εξεύρεση λύσης, χωρίς όμως να καταπατώνται οι κόκκινες γραμμές που έχουν τεθεί».

«Δεν είναι δυνατόν το ελληνικό κράτος να πληρώνει τους δανειστές, όμως να μην εισπράττει αυτά που υποχρεούνται να δώσουν στη χώρα», συμπληρώνει ο Πάνος Καμμένος και καθιστά σαφές ότι «η προτεραιότητα της χώρας δεν είναι να πληρώνει τους δανειστές, αλλά αυτά τα οποία χρειάζονται για να λειτουργεί το κράτος. Τους μισθούς και τις συντάξεις, τις δαπάνες για την παιδεία, την υγεία την άμυνα. Αυτό θα πράξουμε από εδώ και πέρα».

Όσον αφορά δε στην πορεία των διαπραγματεύσεων, ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ, αφού σημειώνει ότι «εμείς θα πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να βρούμε λύση - μέσα στο πλαίσιο των εντολών όμως και των κόκκινων γραμμών που υπάρχουν - να μην παραδώσουμε την εθνική κυριαρχία της χώρας και να μην δεχτούμε αλλοίωση του Συντάγματος και της Δημοκρατίας μας», εξηγεί πως «κάναμε μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να μην συγκρουστούμε με τους δανειστές και έγιναν και αρκετές υποχωρήσεις, όχι όμως σε αυτά που θεωρούμε κόκκινες γραμμές».

Καταλήγοντας, ο κ. Καμμένος δεν παρέλειψε να κάνει λόγο και για «συγκρούσεις με συμφέροντα», σημειώνοντας ότι «έχουμε εντολή από τον ελληνικό λαό να τσακίσουμε τη διαπλοκή», αλλά και να δηλώσει περήφανος, ως υπουργός, «για τη στάση του πρωθυπουργού στα θέματα Άμυνας και στα εθνικά θέματα».

Σχετικές ειδήσεις