ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 - Δραγασάκης: Μόνη λύση για τη χώρα η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2015 - Δραγασάκης: Μόνη λύση για τη χώρα η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ

«Είμαστε υποχρεωμένοι να πετύχουμε για δύο λόγους», τόνισε ο Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημείωσε ότι ορθά απορρίπτεται η επιλογή της κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Υπογράμμισε ότι η λύση που αποτελεί απάντηση είναι μια ευρεία και συμπαγής πλειοψηφία που υπό τις παρούσες συνθήκες, μόνο η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προσφέρει και μόνο μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα μπορεί να δώσει αυτό το εργαλείο που θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση.

Ειδικότερα, είπε ότι «αν το εγχείρημα μας αποτύχει φοβάμαι ότι για πάρα πολλά χρόνια μετά θα είναι δύσκολο να ξανατεθεί το αίτημα για μια κυβέρνηση της Αριστεράς και γι' αυτό θα πρέπει να πάμε τον αγώνα μέχρι τέλους».

Ο δεύτερος λόγος, είπε, είναι ότι το εγχείρημά μας υπερβαίνει, καθώς έχει πάρει μια παγκόσμια διάσταση και έχουμε υποχρέωση να προχωρήσουμε μπροστά. Ως τρίτο στοιχείο, έθεσε το ερώτημα τι σημαίνει «επιτυχία» του εγχειρήματος, για να υποστηρίξει ότι δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα, αλλά είναι η ίδια η αξία του αγώνα, του εγχειρήματος, να προσπαθείς να ανοίξεις έναν δρόμο. «Επιτυχία θα είναι για εμάς να φτάσουμε μέχρι τέλους τον αγώνα και τις αντοχές μας, φιλοδοξώντας πάντα για το καλύτερο αποτέλεσμα», επισήμανε.

Ο κ. Δραγασάκης είπε ότι προσωπικά περιμένει με ενδιαφέρον να δει το πρόγραμμα της Λαϊκής Ενότητας, διότι, όπως είπε, κατηγορήθηκε προσωπικά ότι δεν προετοίμασε την έξοδο από το ευρώ, που ποτέ δεν αποτελούσε προγραμματικό σχέδιο του κόμματος, ούτε βεβαίως δική του επιλογή.

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι ορθά απορρίπτεται η επιλογή της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να αποτελέσει πηγή σταθερότητας και δύναμη διεξόδου μια τέτοια κυβέρνηση, διερωτώμενος με ποια κόμματα, στα οποία και άσκησε κριτική. «Η λύση που αποτελεί απάντηση είναι μια ευρεία και συμπαγής πλειοψηφία που υπό τις παρούσες συνθήκες μόνο η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προσφέρει και μόνο μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα μπορεί να δώσει αυτό το εργαλείο που θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση», τόνισε.

Ο κ. Δραγασάκης ανέφερε τα «καθήκοντα» που πρέπει να έχει μια τέτοια κυβέρνηση: α) ολοκλήρωση της συμφωνίας, επισημαίνοντας ότι το θέμα του χρέους δεν έχει λήξει και παράλληλα διαμόρφωση του νέου αναπτυξιακού προτύπου που θα πρέπει να είναι έτοιμο να παρουσιαστεί τον Μάρτιο του 2016, β) υλοποίηση της συμφωνίας με τρόπο προοδευτικό που θα δίνει έμφαση στους αδύναμους με αντισταθμιστικά μέτρα και γ) η νέα κυβέρνηση να άρει την ανάγκη της αυτοδυναμίας.

«Το όραμά μας δεν είναι να έχουμε διαρκώς κυβερνήσεις αυτοδυναμίας», είπε.

Ανέφερε ακόμη ότι η δέσμευση για την άρση του μπόνους των 50 εδρών και απλή αναλογική θα μπορούσε να υλοποιηθεί στα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης.

Σχετικές ειδήσεις