ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ατμομηχανή μεταρρυθμίσεων οραματίζεται το Ποτάμι ο Θεοδωράκης

Ατμομηχανή μεταρρυθμίσεων οραματίζεται το Ποτάμι ο Θεοδωράκης

Έχουμε μία κακή κυβέρνηση που δεν αντιλαμβάνεται τον παλμό του κόσμου και ο πρωθυπουργός οφείλει να αντιληφθεί τις ευθύνες του. Έχουμε μία εικόνα όχι καλή με αφορμή το προσφυγικό. Αν πάμε σε εκλογές, αυτό θα είναι η ταφόπλακα της οικονομίας, δήλωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Επισήμανε, μάλιστα, από το Ρέθυμνο, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, πως είναι δύσκολο να εμπιστευτεί τον Αλέξη Τσίπρα και για τον λόγο αυτό, όπως είπε, «προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε τον κόσμο για τις αδυναμίες του ίδιου και της κυβέρνησής του».

Μιλώντας σε δεκάδες φίλους και μέλη του κόμματος του, ο κ. Θεοδωράκης ανέλυσε την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με τα πολιτικά δρώμενα και τις εξελίξεις στην οικονομία, ενώ έκανε λόγο για αναζήτηση απ' αυτή τη Βουλή μίας άλλης κυβέρνησης.

«Αυτή η Βουλή μπορεί να δώσει μία άλλη κυβέρνηση. Εμείς δεν πιστεύουμε στις οικουμενικές κυβερνήσεις για το λόγο ότι αν είναι όλοι μέσα στην κυβέρνηση κανείς δεν θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Όλοι θα προσπαθούν να διασώσουν τον εαυτό τους. Πιστεύουμε όμως σε μία κυβέρνηση ικανών πολιτικών που θα έχουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο, μία χάρτα για τη χώρα, για τα επόμενα δύο τρία χρόνια, και μία τέτοια κυβέρνηση αν μας ζητηθεί εμείς θα τη στηρίξουμε. Όχι με την έννοια να γίνουμε εμείς υπουργοί, αλλά να στηρίξουμε μία κυβέρνηση σωτηρίας της χώρας» σημείωσε.

Σχετικές ειδήσεις