ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Παράλογο το μπόνους των 50 εδρών

Θεοδωράκης: Παράλογο το μπόνους των 50 εδρών

«Παράλογο» χαρακτήρισε το μπόνους των 50 εδρών ο Σταύρος Θεοδωράκης, σχετικά με την αλλαγή του εκλογικού νόμου, μία ημέρα πριν από τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μιλώντας στον ΑΝΤ1, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, «δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της», ενώ εξέφρασε την καχυποψία του για το χρόνο που επιλέχθηκε για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, σημείωσε ωστόσο ότι, η παράταξή του θα προσέλθει στο διάλογο.

Αναφορικά με την πρόταση του Ποταμιού για τον εκλογικό νόμο, τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του 3% για είσοδο στη Βουλή και ζήτησε σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών, ενώ και αιτιολογώντας σημείωσε ότι οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κοντά στο λαό.

Σχετικά με το μπόνους, χαρακτήρισε τις 50 έδρες «παράλογο» μπόνους, όμως τάχθηκε υπέρ του αναλογικού μπόνους, δηλαδή, αν το πρώτο κόμμα ξεπεράσει το 40%, για κάθε 2% να παίρνει δύο έδρες και οι υπόλοιπες έδρες που περισσεύουν μοιράζονται στα υπόλοιπα κόμματα.

Ζήτησε επίσης, τη δυνατότητα ψήφου από τους Έλληνες του εξωτερικού.

Σχετικά με τα χαμηλά ποσοστά του Ποταμιού στις δημοσκοπήσεις, είπε ότι δεν είναι ευχαριστημένος με τις δημοσκοπήσεις, τονίζοντας ωστόσο ότι, οι περισσότεροι ερωτηθέντες κλείνουν το τηλέφωνο στις δημοσκοπήσεις, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το Ποτάμι δεν έχει τελειώσει από την ελληνική κοινωνία».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για σπατάλη και κακοδιαχείριση και αναφερόμενος στις συζητήσεις που έχουν ήδη αρχίσει με τους δανειστές για τα εργασιακά, είπε «όχι» στις ομαδικές απολύσεις και το lock out, όχι στην κατάργηση των επιδομάτων, αλλά εξέταση των δικαιούχων.

«Εμείς είμαστε σταθεροί και οι άλλοι στριφογυρνάνε», απάντησε ερωτηθείς με ποιο κόμμα θα μπορούσε να συνεργαστεί Το Ποτάμι. Αναφέρθηκε σε στροφή Τσίπρα, που από την Αριστερά πήγε στο κέντρο, κατηγόρησε την ΝΔ για πολλά από αυτά που συμβαίνουν στη χώρα και όρισε Το Ποτάμι ως τη «σταθερή μεταρρυθμιστική δύναμη».

Σχετικές ειδήσεις