ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ε. Τσακαλώτος – «Μαζί τα συμφωνήσαμε, μαζί θα τα εφαρμόσουμε»

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ε. Τσακαλώτος – «Μαζί τα συμφωνήσαμε, μαζί θα τα εφαρμόσουμε»

Τη συλλογική ευθύνη έναντι της κυβερνητικής πολιτικής έθεσε ως πρόταγμα στην ομιλία του στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, προειδοποιώντας τους συντρόφους, πως μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπάρχουν «δεξιοί» που θα εφαρμόζουν μέτρα και «αριστεροί» που διαμαρτύρονται.

Η ομιλία του Υπουργού Οικονομικών στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είχε απ’ όλα: στήριξη στους Γ. Βαρουφάκη, Γ. Κατρούγκαλο και Ν.Φίλη, επίθεση στην Εκκλησία, ταυτόχρονο άνοιγμα σε Σοδιαλδημοκρατία και Αριστερά.

Αναλυτικά, ξεκινώντας την ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι, «λένε ότι ήταν λάθος η διαπραγμάτευση το πρώτο 6μηνο και δεν θα έπρεπε να την κάνει ο Γιάνης Βαρουφάκης. Και ο Κοσμάς ο Αιτωλός να ήταν και ο Άγιος Φραγκίσκος, κάποιοι θα θέλανε να αποτύχει η αριστερά».

Στη συνέχεια, ο υπουργός έπλεξε το εγκώμιο σε υπουργούς της κυβέρνησης αναφέροντας ότι «δεν θα είχαν σωθεί οι ανασφάλιστοι, αν δεν ήταν ο Ανδρέας Ξανθός. Δεν θα είχαμε εθνική σύνταξη, αν δεν είχαμε τον Κατρούγκαλο. Είμαι περήφανος για τη κόντρα του Ν. Φίλη με την Εκκλησία και είμαι απογοητευμένος με το πόσο λίγοι διανοούμενοι τον υποστήριξαν».

Παράλληλα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επεσήμανε ότι τα «τα συμφωνηθέντα, όλοι μαζί τα συμφωνούμε και όλοι μαζί τα εφαρμόζουμε. Δεν τα εφαρμόζουν οι δεξιοί του κόμματος και οι αριστεροί λένε κάτι άλλο», στέλνοντας αιχμηρό μήνυμα στις εσωτερικές φωνές διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Εντύπωση επίσης προκάλεσε η αναφορά του στο άνοιγμα προς σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις, με δεδόμενο ότι ο κ.Τσκααλώτος είναι ο «ηγέτης» των …πιο αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ της Πρωτοβουλίας των «53+». «Δεν έχουμε εγγυήσεις αλλά πρέπει να ανοίξουμε την κάθε χαραμάδα, να συζητήσουμε με την σοσιαλδημοκρατία χωρίς ποτέ να ξεχνάμε ότι είμαστε κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Αυτή είναι η αρχή μας και η εμπιστοσύνη μας», κατέληξε ο Υπουργός Οικονομικών.

Σχετικές ειδήσεις