ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Απάτη ο πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής

ΚΚΕ: Απάτη ο πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής

Την αντίδραση των κομμάτων της Αριστεράς προκάλεσε η παραίτηση των οικονομικών εισαγγελέων.

Για «μία απάτη σχετικά με τον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής που γνώριζαν οι πάντες και πρώτη απ' όλους η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου» έκανε λόγο σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ. Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση «δεν χρειάζονταν οι καταγγελίες των δύο εισαγγελέων. Δηλαδή ότι ο πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής είναι μία απάτη όσον αφορά το κεφάλαιο που φοροδιαφεύγει νόμιμα και παράνομα, ενώ είναι μία πραγματικότητα όσον αφορά τη φοροεξόντωση της λαϊκής οικογένειας από τη συγκυβέρνηση και απ' όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

«Οι σημερινές απαιτήσεις δημιουργούν μεγάλο πολιτικό ζήτημα στο οποίο οφείλει να δώσει εξηγήσεις η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου» δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ. Την ίδια στιγμή αναφέρει ότι : «είναι γνωστό πως η οικονομική εισαγγελία το τελευταίο διάστημα είχε αναλάβει πολλές και κρίσιμες υποθέσεις μεγάλων διαστάσεων, με άμεσα εμπλεκόμενους γνωστά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου.

Η ΔΗΜΑΡ στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι εγείρεται μείζον ζήτημα για το υπουργείο Οικονομικών «με τον επί της ουσίας εξαναγκασμό σε παραίτηση των δύο Οικονομικών εισαγγελέων κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, οι οποίοι είναι τα πρόσωπα που από το Νοέμβριο χειρίζονταν μεγάλες υποθέσεις μη καταβολής ΦΠΑ και χρεών στο Δημόσιο καθώς και κρίσιμες υποθέσεις οικονομικών εγκλημάτων».

Η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει ότι «η επιστολή παραίτησής τους αναδεικνύει ζητήματα «απαγορεύσεων και υπαγορεύσεων» κατά την τέλεση του καθήκοντός τους, γεγονός που υποχρεώνει αμέσως την πολιτική ηγεσία του υπ. Οικονομικών σε εξηγήσεις τόσο για τα καταγγελλόμενα όσο και για τις συνθήκες λειτουργίας του νεοσύστατου θεσμού».