ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Σαλαγιάννης: Αυτοκτονικό σενάριο η διαρχία στο ΠΑΣΟΚ

Ν. Σαλαγιάννης: Αυτοκτονικό σενάριο η διαρχία στο ΠΑΣΟΚ

Άμεσες και καθαρές λύσεις στο ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Σαλαγιάννης λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Σαλαγιάννης χαρακτήρισε «αυτοκτονικό σενάριο» την πρόταση περί διαρχίας που φέρεται να εξετάζει ο Γ. Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι «δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή συγκυρία και απλώς θα δυσκολέψει τα πράγματα», την ώρα που «χρειάζεται εξαιρετικά μεγάλη προσπάθεια για να μην καταρρεύσει η παράταξη».

Απαντώντας στα όσα αφήνονται να διαρρεύσουν περί χρονοδιαγραμμάτων που ορίζονται από το καταστατικό, ο κ. Σαλαγιάννης τόνισε ότι οι διαδικασίες έχουν ήδη καθυστερήσει, όπως και το ξεκαθάρισμα των προθέσεων του προέδρου.

«Πέρασαν δύο μήνες κι ακόμα αναρωτιόμαστε τι θα κάνει ο πρόεδρος. Δεν κατανοώ γιατί δεν μπορούμε να πάρουμε τις αποφάσεις. Αργήσαμε πολύ. Όποιος θέλει να είναι υποψήφιος να το πει και να τρέξουν οι διαδικασίες. Δεν μπορούμε να μαδάμε τη μαργαρίτα» επισήμανε ο κ. Σαλαγιάννης.

Άφησε επίσης αιχμές κατά του Γ. Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι «τα τελευταία χρόνια, την πιο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, δεν λειτούργησε κανένα όργανο, εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και των ΚΤΕ» και πρόσθεσε: «Προσπαθήσαμε να επιβάλουμε συλλογικότερες διαδικασίες και ήρθαμε σε μεγάλη κόντρα και με τον πρόεδρο του ΠAΣOΚ».