ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε «χοντρό» καυγά ο Βενιζέλος με τον Λαφαζάνη

Σε «χοντρό» καυγά ο Βενιζέλος με  τον Λαφαζάνη

Εκτός εαυτού βγήκε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την διάρκεια «χοντρού» καυγά που είχε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη στην επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής.


Ο κ. Βενιζέλος σε έξαλλη κατάσταση απευθύνθηκε στον κ. Λαφαζάνη και του είπε ότι «Είστε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας της δραχμής, της φτώχειας. Βγείτε και πείτε ανοιχτά και δημόσια ότι διαφωνείτε με τα μέτρα, δεν θέλετε τα λεφτά ότι θέλετε να οδηγηθεί η χώρα στην χρεοκοπία…. Η πλάκα τελείωσε. Βγείτε και πείτε τις θέσεις σας εν γνώσει των συνεπειών του νόμου». Ο λόγος που «έβγαλε από τα ρούχα του» τον υπουργό ήταν η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που μίλησε για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» καθώς «κανείς δεν θα προλάβει να διαβάσει τις 630 σελίδες που του νέου μνημονίου εως την Κυριακή».

Από την άλλη ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «υποκριτικές» τις τοποθετήσεις βουλευτών που διαμαρτυρήθηκαν πως δεν προλαβαίνουν να διαβάσουν το «πακέτο» μέτρων επισημαίνοντας ότι «Καταρρέει το σύστημα γιατί προτάσσει λόγο υποκριτικό. Περιμέναμε να πάρουμε το εξειδικευμένο κείμενο του EFSF που δυσκολεύει και τους ειδικούς για να τοποθετηθούμε; Γιατί δώσαμε ψήφο εμπιστοσύνης 258 βουλευτές στον κ. Παπαδήμο; Μα για να εφαρμόσει την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου και ότι απορρέει από αυτή.

Ε λοιπόν αυτό το κείμενο απορρέει από εκείνη την απόφαση και γι αυτό δώσαμε ψήφο εμπιστοσύνης στον Παπαδήμο. Έχουμε πρόβλημα εμείς με την κατεπείγουσα διαδικασία αλλά θέλουμε η γερμανική βουλή να δώσει έγκριση με έκτακτη σύνοδο… Είναι υποκριτική η άποψη αυτή. Πείτε διαφωνώ με τα μέτρα δεν θέλω τα λεφτά , θέλω να οδηγηθεί η χώρα στην δραχμή όχι όμως ότι έχω πρόβλημα με την διαδικασία. Αποτελεί ύβρη και θράσος να μιλάμε για την διαδικασία».