ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντ. Μπακογιάννη: Δεν επιτρέπω να με σπιλώνουν

Ντ. Μπακογιάννη: Δεν επιτρέπω να με σπιλώνουν

Αιχμές κατά του προέδρου της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Παναγιώτη Νικολούδη, άφησε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε στο έμβασμα 1 εκατ. ευρώ, που έβγαλε ο σύζυγός της, Ισίδωρος Κούβελος στο εξωτερικό.

«Ομολογώ ότι έμεινα άναυδη, επικοινώνησα με το σύζυγό μου, ο οποίος μου είπε ότι ήταν στα πλαίσια επιχειρηματικής του δραστηριότητας», ανέφερε η κ. Μπακογιάννη, επαναλαμβάνοντας ότι το συγκεκριμένο ποσό προερχόταν από ναυτιλιακό συνάλλαγμα.

«Ζητώ από τη Βουλή των Ελλήνων να έρθει ο κ. Νικολούδης και να πει συγκεκριμένα ποιος είναι ο άνθρωπος που κατήγγειλε ότι υπάρχει τέτοιου είδους συναλλαγή. Η δουλειά του είναι ψάχνει το βρώμικο χρήμα. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για επιχειρηματική δράση δημοσιοποιημένη στα πόθεν έσχες», επισήμανε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

«Δεν επιτρέπω σε κανένα να σπιλώνει και το ήθος και την πολιτική μου σταδιοδρομία», σημείωσε, καλώντας τα κόμματα «να τοποθετηθούν επί του θέματος».

Επίσης, η κ. Μπακογιάννη ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο να γίνει πλήρης ξεκαθάριση του θέματος, καθώς οι δηλώσεις της κυβέρνησης τις προηγούμενες ημέρες ήταν ανοιχτές σε κάθε μορφή παρερμηνείας.