ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλερτάρει με τη διάσπαση το ΠΑΣΟΚ

Φλερτάρει με τη διάσπαση το ΠΑΣΟΚ

Ιδρυτική διακήρυξη από Κατσέλη – Καστανίδη, ενώ κύμα φυγής σαρώνει την Ιπποκράτους

Με στόχο την ανασυγκρότηση του σημερινού πολιτικού συστήματος, Λούκα Κατσέλη και Χάρης Καστανίδης παρουσιάζουν σήμερα στην Αίγλη του Ζαππείου την ιδρυτική διακήρυξη ενός νέου πολιτικού φορέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ιδρυτική διακήρυξη θα είναι βαθιά επηρεασμένη από τις ρίζες του ΠΑΣΟΚ και τον Α. Παπανδρέου, απόψεις τις οποίες απώλεσε τα τελευταία χρόνια η πολιτική του Γ. Παπανδρέου.

Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι στο νέο κόμμα θα συμμετάσχουν αρχικά επτά εν ενεργεία βουλευτές, εκτός δηλαδή από την κ. Κατσέλη και τον κ. Καστανίδη, πληροφορίες κάνουν λόγο για προσχώρηση των Κ. Τεκτονίδου, Γ. Κασσάρας, Μ. Κυριακοπούλου, Λ Μίχος, και Α. Τριανταφυλλόπουλος.

Φυσικά οι επαφές συνεχίζονται, προκειμένου να ενταχθούν στο νέο κόμμα και άλλοι διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ή ακόμα και κάποια δυσαρεστημένα στελέχη.

Σκοπός είναι προσχωρήσουν 11 βουλευτές, αριθμός ικανός για να συγκροτηθεί από την επομένη νέα κοινοβουλευτική ομάδα στο Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των κκ Κατσέλη και Καστανίδη θα οριστεί πρόεδρος του νέου φορέα, ενώ ο άλλος επικεφαλής των βουλευτών.

Η ονοματολογία

Τα σενάρια για το πώς θα ονομάζεται το νέο κόμμα δίνουν και παίρνουν. Στο τραπέζι έχει πέσει το όνομα ΔΗΣΟΚ (Δημοκρατικό Σοσιαλιστικό Κόμμα).

Ένα άλλο όνομα που συζητιέται είναι το ΔΗΣΟ (Δημοκρατικός Σοσιαλισμός) και στο σήμα θα περιλαμβάνεται ένα τριαντάφυλλο.

Προβληματισμός στην Ιπποκράτους

Η κίνηση της κ. Λούκας Κατσέλη προκαλεί και πάλι τριγμούς στην Ιπποκράτους και πονοκέφαλο στον Ευ. Βενιζέλο, που προσπαθεί να συσπειρώσει το κόμμα και μετά την εκλογή του την ερχόμενη Κυριακή, να το οδηγήσει στις κάλπες με τις μικρότερες απώλειες.

Το μεγάλο στοίχημα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι να ψηφίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι φίλοι του ΠΑΣΟΚ στις εσωκομματικές κάλπες που θα στηθούν την Κυριακή. Βέβαια η εικόνα είναι αποκαρδιωτική γιατί με το πολιτικό κλίμα που επικρατεί πολλές οργανώσεις του κόμματος στην περιφέρεια δεν δείχνουν διάθεση για κινητοποίηση.

Ήδη ο βουλευτής Μεσσηνίας Οδ. Βουδούρης προανήγγειλε ουσιαστικά την συνεργασία του με την ΔΗΜΑΡ, ενώ προς το κόμμα του κ. Κουβέλη οδεύει και η πλειοψηφία των έξι διαγραμμένων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Γιάννη Αμοιρίδη.

Γρίφος παραμένει και η στάση της κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, η οποία παρά το γεγονός ότι δήλωσε πιστή στο ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ευ. Βενιζέλου για τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας Παπουτσή, ενώ άφησε αιχμές και την άποψη του κ. Λοβέρδου ότι δεν τον εκφράζει ένα ΠΑΣΟΚ χυλός.