ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ναι» στη διεύρυνση της ΔΗΜΑΡ από τον Φ. Κουβέλη

«Ναι» στη διεύρυνση της ΔΗΜΑΡ από τον Φ. Κουβέλη

Τη διεύρυνση της Δημοκρατικής Αριστεράς με δυνάμεις προερχόμενες από το ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Ο κ. Κουβέλης εισηγήθηκε στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να εγκρίνουν την πολιτική διεύρυνσης, υποστηρίζοντας ότι η συνεργασία με τις δυνάμεις αυτές είναι επιβεβλημένη για να ανοίξει ο δρόμος της συγκρότησης του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Επίσης, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς έθεσε το κόμμα σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα, εκτιμώντας ότι πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών είναι η 29η Απριλίου.

«Η Δημοκρατική Αριστερά εδώ και καιρό είναι έτοιμη με όλες τις δυνάμεις της, με σταθερό συμπαραστάτη την ίδια την κοινωνία, για να δώσει τη μάχη των εκλογών, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα δώσουμε την εκλογική μάχη πάντοτε με σχέση εμπιστοσύνης προς τους πολίτες, προς την κοινωνία, από τη δική μας θέση ευθύνης απέναντι στη χώρα και τους πολίτες τόνισε.

Στόχος της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι να απευθυνθεί συστηματικά και επίμονα στον ελληνικό λαό, στη βάση συγκεκριμένου προγράμματος, θέσεων και διεκδικήσεων, ώστε να λάβει τη δύναμη εκείνη που θα της επιτρέψει να κρατήσει τη χώρα ζωντανή και την κοινωνία όρθια.

Η απόφαση για τη διεύρυνση της ΔΗΜΑΡ με τους ανεξάρτητους βουλευτές, Γιάννη Αμοιρίδη, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Ηλία Θεοδωρίδη, Τσετίν Μάντατζη και Γιώργο Παπαμανώλη, θα ληφθεί αργά το βράδυ της Τρίτης.