ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον Α. Σαμαρά

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον Α. Σαμαρά

Για υποκρισία κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ η Κουμουνδούρου, υποστηρίζοντας πως ενώ επιδιώκει την ανάπτυξη ή την επαναδιαπραγμάτευση, την ίδια στιγμή θέλει την απρόσκοπτη εφαρμογή του μνημονίου 2.

«Αυτοί που βύθισαν την Ελλάδα, μαζί με την τρόικα και το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να διασωθούν, οδηγούν σε νέους διχασμούς ανασύροντας ξεπερασμένες διαχωριστικές γραμμές από το παρελθόν.

Υποκρίνεται ο κ. Σαμαράς ότι επιδιώκει την ανάπτυξη ή την επαναδιαπραγμάτευση, όταν την ίδια στιγμή θέλει την απρόσκοπτη εφαρμογή του μνημονίου 2, που σημαίνει νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, νέες απολύσεις στο δημόσιο τομέα, εκτίναξη της ανεργίας και νέα λουκέτα στην αγορά.

Η κρίση στην Ευρώπη για να ξεπερασθεί απαιτεί μια νέα στρατηγική που θα ανατρέπει τις νεοφιλελεύθερες αντικοινωνικές πολιτικές και την τραπεζοκρατία.

Το αποφασιστικό βήμα που έγινε στις 6 Μάη μπορεί να ολοκληρωθεί στις 17 Ιουνίου με την πλήρη ανατροπή του μνημονίου και του φαύλου εγχώριου πολιτικού κατεστημένου, στέλνοντας ταυτόχρονα ένα μήνυμα αλλαγής συνολικά στην Ευρώπη».