ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Εισαγγελική έρευνα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Εισαγγελική έρευνα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Σάλος και πολιτικό θέμα με τη διαρροή των email κατοίκων του εξωτερικού προς την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, με την εισαγγελία πρωτοδικών να παρεμβαίνει.

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου προκάλεσαν οι καταγγελίες περί διαρροής στοιχείων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (emails) κατοίκων του εξωτερικού προς την ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση διατάχθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο ενώ τα ερευνώμενα αδικήματα είναι αυτά της παραβίασης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και της παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου. Η έρευνα ανατέθηκε στον εισαγγελέα Γιώργο Νούλη.

Υπενθυμίζεται, ότι αντίστοιχη έρευνα έπειτα από τις καταγγελίες αποδήμων ψηφοφόρων ότι έλαβαν προεκλογικά email από την ευρωβουλευτή της Ν.Δ. χωρίς να έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους, διεξάγεται από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων.

Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση η Αρχή σημειώνει ότι «προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από ευρωβουλευτή σε απόδημους Έλληνες ενόψει των ευρωεκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος».