ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Καλοδεχούμενη η διερεύνηση από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων για τα email

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Καλοδεχούμενη η διερεύνηση από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων για τα email

Σε ανάρτησή της στο Χ (πρώην Twitter), η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου διαβεβαιώνει ότι θα συνεργαστεί με την Αρχή σε ό,τι της ζητηθεί

Την πρώτη της απάντηση για τα email και τη διεξαγωγή έρευνας από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τα email που έστειλε σε απόδημους Έλληνες του εξωτερικού έδωσε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Σε ανάρτησή της στο Χ (πρώην Twitter), η ευρωβουλευτής της ΝΔ διαβεβαιώνει ότι θα συνεργαστεί με την Αρχή σε ό,τι της ζητηθεί.

«Η διερεύνηση από την ΑΠΔΠΧ του θέματος που αφορά στην αποστολή από το γραφείο μου ενημερωτικών email είναι καλοδεχούμενη από εμένα. Θα συνεργαστώ με την Αρχή σε ό,τι μου ζητηθεί ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια», γράφει στην ανάρτησή της.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τη διεξαγωγή έρευνας για το ζήτημα της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου. «Προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από ευρωβουλευτή σε απόδημους Έλληνες ενόψει των Ευρωεκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος», ανέφερε η ανακοίνωση.

Πάντως, η κυβέρνηση φαίνεται να κράτησε αποστάσεις από το θέμα της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, καθώς σε ερώτηση που έγινε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, ο ίδιος παρέπεμψε για το θέμα στην ανακοίνωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών.

Η υπόθεση ξεκίνησε την Παρασκευή, όταν χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μέσω αναρτήσεων στην Χ, ρωτούσαν πώς βρέθηκαν στην κατοχή του γραφείου της κυρίας Ασημακοπούλου οι διευθύνσεις του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου, αρνούμενοι ότι είχαν δώσει συγκατάθεση.